SPOR

Şampiyon Petrolspor ve taraftarları

Şampiyon Petrolspor ve taraftarları

Şampiyon Petrolspor ve taraftarları
21-04-2022 11:14
21-04-2022 17:24
BATMAN
Google News

Geçtiğimiz Pazar günü Batman Petrolspor, 3.Lig 1. Grubu ligin bitimine 3 hafta kala Şampiyonluğunu ilan ederek,  16 yıllık 2. Lig bir hasretine son verdi.

Derler ya “Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan bellidir” diye; Petrolspor sezon başından berri şampiyon olacağı belli idi. Çünkü inanmış bir ekip kurdu, bu ekibe taraftarlar öyle inandı ki, iyi günde de kötü günde de yanlarında oldu.

Bana göre, bu şampiyonluk, oyunculardan çok taraftarların hakkıydı.

Çünkü 16 yıl özlemle bekledikleri şampiyonluğu alınlarının teriyle hak ettiler.

***

Evet, Aykut’un, Akın’ın, İlyas’ın, Okan’ın, Kaleci Cihan’ın dolayısıyla tüm takımın tuzu var bu şampiyonlukta iyi günde kötü günde takım ile birlikte yatıp kalkan taraftarların hakkı unutulmaz.

Taraftarlar, bütün sezon boyunca takımın motive kaynağı olmakla kalmayıp, rakibinde performansının düşmesinde rol oynadılar.                       

Petrolspor’a sezon başından bu yana Yarasalar taraftar grubu, İstanbul Dark Reds grubu, Petrolkent tayfa ve isimsiz kahramanlar taraftarlar takımına inanmış,takımlarının şampiyon olmuşçasına oynamasında pay sahibi oldu.           

***                                                                                                               

Ben hep taraftardan bahsettim.

Her ne kadar taraftar desteği çok büyük olsa da, bu şampiyonluk sadece taraftarla gelmedi.

Daha geçen sezon küme düşmekten 7 puanla kurtulmuş bir takımın, sırf taraftar desteğiyle şampiyon olmuş olması, çok mantıklı olmazdı zaten.

Bu sezon başı transfer dönemi, yönetimin yaptığı nokta atışı transferle geçmiş.

Takıma yetenekli ve karakterli isimler katılmıştı yönetim kurulu ve transfer komitesi.

Aslında başarının sırrı Petrolspor yönetiminin sezona erken başlamaları ve nokta transferler yapmalarıydı. Buda Batman Petrolspor’un bu sezonu diğer sezonlara göre daha iyi olacağına dair bir işaretti. Sezona iyi başlangıç yapmasalar bile taraftarlar ve Bazı Batman Basını bu takıma inanmıştı bir kere. Ve Mutlu sona ulaşıldı.

***

Eski kulüp Başkanı Aydın Gülmez’in açıklamasını okudum, Şimdi takıma tam sahip çıkma zamanı diye, 2. Ligde asansör takım olmamak adına bu takıma şimdiden Batmanlıların sahip çıkması gerekir. Malumunuz 2. Lig 3. Lig gibi değil. Daha masraflı ve daha iyi takımlarla mücadele edeceksin. Onun için Batman Valisinin talimatıyla yönetim şimdiden kolları sıvamalı ve planlı ve projeli stratejik hesaplar yapıp, çalışmalara başlamalıdır diye düşünüyorum.

***

Yazımı bitirmeden önce, sezon başından beri takımına katkı sağlamaktan sakınmayan, yağmur, kar, çamur demeden deplasmanlara koşan Batman Petrol taraftarına, başkan Abdulvahap Akbaş’a, Teknik direktör Zafer Hızarcı’ya  gol kralı Aykut’a,yerli Xavi’miz Akın’a, Batmanın çocuğu Okan Toprak’a Kaleci Cihan’a bu şampiyonluk için emeği geçen tüm futbolculara ve teknik heyete malzemecisine masörüne, aşçısına  şoförüne, bir genç taraftar olarak bu şampiyonlukta emeği bulunan herkese şükranlarımı iletiyor, başarılarının devamını diliyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
10 Mayıs 2024 e-gazete