SPOR

Şampiyonluk Kupası Batman’da

TFF 3. Lig 1. Grupta Şampiyon olan Batman Petrolspor, Arnavutköy Belediyespor karşılaşması sonrası düzenlenen törenle kupasını aldı.

Şampiyonluk Kupası Batman’da
08-05-2022 15:16
08-05-2022 15:20
BATMAN
Google News

Ligin son maçında kendi sahasında Arnavutköy Belediyespor’u konuk eden Petrolspor, Akın Akman ve Ahmet Teker’in golüyle sahadan 2–1 galip ayrıldı.  Temsilcimiz 74 puanla sezonu tamamladı ve şampiyonluk kupasını sahada düzenlenen törenle aldı. Petrolspor, 16 yıl sonra yeniden ilimizi 2. Ligde temsil edecek, gelecek sezon ise 28 Ağustos’ta başlayacak.

Kupa törenine Batman Valisi Hulusi Şahin, AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Fernas Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Nasıroğlu, AK PARTİ İL BAŞKANI Akif Gür, TFF Diyarbakır Bölge Müdürü Serkan Bayhan, Petrolspor Yönetim Kurulu, teknik heyet ve futbolcular katıldı.

ŞAMPİYONLUK YEMEĞİ VERİLDİ

Karşılaşma sonrası bir düğün salonunda şampiyonluk yemeği verildi. Yemekte açık artırmayla 3 adet forma satıldı. Kırmızı formayı FERNAS Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Nasıroğlu 500 bin TL’ye, çubuklu formayı Karadağ Grup Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Faik Nasıroğlu 110 bin TL, beyaz formayı ise AK Parti Batman İl Başkanı Av. Akif Gür 105 bin TL’ye satın aldı.

ŞAMPİYONLU PRİMİ 1 MİLYON

Batman Valisi Hulusi Şahin, şampiyonluk primini 1 milyon TL olarak açıkladı. Batmanlı İş İnsanı Metin Güneş ise futbolcu ve teknik kadroya son model birer cep telefonu hediye etti. Vali Şahin “Şampiyonluk yolunda bizlere inanan herkesin eseri olmuştur. Batman 2. Ligleri değil, 1. Ligleri ve Süper Ligi hak ediyor. Onun için bizler elimizden geleni yaptık. Umarım, bizden sonrakilerde takımı daha iyi yerlere taşırlar” dedi.

ŞAMPİYON VE KÜME DÜŞENLER BELLİ OLDU

Batman Petrolspor’un grup lideri olduğu TFF 3. Lig’de, Düzcespor ve Esenler Erokspor doğrudan 2. Lig’e çıkarken, play-off sonunda 3 takım daha 2. Lig’e çıkacak.

12 TAKIM BAL LİGİNE DÜŞTÜ

Kahta 02 SK, Hendekspor, Başkent Gözgözler, Sancaktepe FK, Kızılcabölükspor, Yeşilyurt Belediyespor, Çarşambaspor, Hacettepespor, Mardin 1969 SK, Modafen, Karabükspor, Ceyhanspor Bölgesel Amatör Lig’e düştü.

PLAY-OFF EŞLEŞMELERİ

3. LİG 1. GRUP

B. Yıldırım-Arnavutköy Bld

Kütahyaspor -Hopaspor

3. LİG 2. GRUP

İskenderunspor-52 Ordu FK

Iğdır FK-68 -Aksaray Bld

3. LİG 3. GRUP

Fethiyespor-Ofspor

İçel İY-Ordu 1967

BAKANDAN KUTLAMA

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF 2. Lig'e yükselen Esenler Erokspor, Batman Petrolspor ve Bitexen Düzcespor'u kutladı. Bakan Kasapoğlu, yayımladığı tebrik mesajında “2021-2022 sezonunda TFF 3. Lig'den, TFF 2. Lig'e yükselen Esenler Erokspor, Batman Petrolspor ve Bitexen Düzcespor'u kutluyorum. Başarılarda emekleri bulunan futbolcuları, teknik heyeti, yöneticileri ve kulüp camialarını tebrik ediyorum. Kulüplerimize önümüzdeki sezon mücadele edecekleri TFF 2. Lig'de başarılar diliyorum” dedi. (Seyithan Çetin)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete