GÜNDEM

Şampiyonun hedefi, annesine iki inek almak

Batman merkeze 15 kilometre uzaklıktaki Diktepe (Hıncıka) Köyü’nde yaşayan 21 yaşındaki İslam Uca, kick boks alanında katıldığı müsabakalarda rakiplerini bir bir yere sererek önemli dereceler elde ederken, Batman’da ise gördüğü ilgisizlikten yakınıyor.

Şampiyonun hedefi, annesine iki inek almak
04-03-2023 14:37
04-03-2023 14:44
Google News

TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

4 yıldır kick boks ve boks sporuyla ilgilenen Batmanlı İlam Ucan, katıldığı müsabakalarda elde ettiği sonuçlarla hem memleketi Batman’ın hem Türkiye’nin gururu oldu. Türkiye Kick Boks Federasyonu tarafından 22–29 Ocak’ta Şanlıurfa’da gerçekleştirilen turnuvada Batman Belediyesi 1955 Batman Belediyespor Kulübü’nü temsil eden 75 kilodaki sporcumuz, 5 maçtan tümünü kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu. 2019 yılında öğretmenlerinin tavsiyesi üzerine spora yönelen İslam Uca “21 yaşındayım. Dört yıldır kick boks ve boks ile uğraşıyorum. Maçlara köyde hazırlanıyorum. 2018-2019'da lise okurken Mehmet ve Musa Hocalarımın bendeki yeteneği görüp yönlendirmesiyle kick boksa başladım. Çalıştıkça bu sporu sevdim. Spor, benim için aşk oldu” dedi.

BATMAN’DA İLGİSİZLİKTEN YAKINIYOR

Bugüne kadar katıldığı müsabakalarda 24 madalyanın sahibi olan Uca “Köyde kendi imkânlarımla çalışıyorum. Bugüne kadar katıldığım maçlarda 5’i altın olmak üzere 24 madalya kazandım. Maçlara çok zor imkânlarla hazırlanıyorum. Yeterli ilgiyi göremiyorum. Milli sporcuyum, Türkiye'yi temsil ediyorum. Nasıl ki bir vali bir ili temsil ediyorsa, bir cumhurbaşkanı ve başbakan bir ülkeyi temsil ediyorsa, ben de bir sporcu olarak ülkemi temsil ediyorum. Hedefim, bayrağımızı dünya genelinde dalgalandırabilmek. Bu süreçte Gençlik Spor Bakanlığından, Batman Valiliğimizden, Batmanlılardan destek istiyorum” dedi.

PORTEKİZ’DE DÜNYA ŞAMPİYONU OLUP ANNEME İNEK ALACAĞIM

Annesinin, kendisini spora hazırlamak için 4 ineğini sattığını söyleyen Uca “Müsabakalara gidebilmek için annem, 4 ineğini sattı. Emniyet Müdürümüz Köroğlu Kıraç, en büyük destekçim. Ama dünya şampiyonluğuna hazırlanabilmek için daha fazla imkân gerekiyor. Araç lastiklerini sırtımda taşıyarak koşu yapıyorum, araç lastiklerinden ring yaptım. Urfa’da düzenlenen müsabakalarda Türkiye Şampiyonu oldum, Avrupa Şampiyonu oldum. Gelip annemin elini öptüm. Dünya şampiyonluğu için Portekiz’de yarışacağım. Şampiyon olup anneme inek alacağıma söz veriyorum. Köyümüzün çocukları da spora merak salmaya başladı. Onlarla koşu yapıyoruz. Onların kahve köşelerinde sürünmemesi ya da yanlış yerlere sürüklenmemesi için faydamın dokunmasını istiyorum. Ben Batman’ı ve ülkemizi temsil etmek istiyorum. Başka yerde başka bir ülke için yarışmak istemiyorum” dedi.

“OĞLUM SPOR YAPABİLSİN DİYE İNEKLERİMİ SATTIM”

Annesi Suphiye Uca “Oğlum her gün sabah 7’de uyanıyor. Onunla uyanıyorum, sobayı yakıyorum. Haşlanmış yumurtasını hazırlıyorum. Saat 8’e kadar koşu yapıyor. Eve döndüğünde tekrar uyanıyorum. Oğlum duşunu alırken ben ona et ya da balık hazırlıyorum. Tekrar çıkıp Hasankeyf’e ve Bismil’e kadar koşuyor. Gece saatlerinde araba bulamasa yürüyerek döndüğü oluyor” dedi. İslam Uca’nın babası Pala lakaplı İzzettin Uca da milli sporcu olan oğluna destek verilmesi için yetkililere çağrı yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete