HASANKEYF

SANATÇILAR, HASANKEYF İÇİN TOPLANACAK

Apolas Lermi, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, Pınar Aydınlar, Fung İstanbul ile Dodan'ın da aralarında yer aldığı onlarca sanatçı, 12 bin yıllık tarihe sahip Hasankeyf ve Dicle Vadisi’nin 50 yıllık ekonomik ömre sahip Ilısu Barajı’nın suları altında kalmaması için İstanbul’da buluşuyor.

SANATÇILAR, HASANKEYF İÇİN TOPLANACAK
24-06-2019 20:22
Google News

 

HASANKEYF İÇİN GEÇ DEĞİL

İlk insan izlerinin 300 bin yıl önce görüldüğü, ilk yerleşimin ise 12 bin yıl önce gerçekleştiği, bir açık hava müzesi olan Hasankeyf, içinde bulunduğu Dicle Vadisi'yle yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Devlet Su İşleri (DSİ) Yetkilileri, Ilısu Barajı'nda kapakların kapatılarak, su tutma işleminin en geç Temmuz ayının sonuna doğru yapılacağını açıkladı. Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi (HYG), Hasankeyf için geç olmadığını vurgulamak ve Ilısu barajında su tutulmaması için bugün saat 21.00'da Beyoğlu Collectıve Terrace'da ''Hasankeyf İçin Geç Değil Sanatçı Buluşması" adı altında etkinlik yapacak. 

ETKİNLİĞE ÖNEMLİ İSİMLER KATILACAK
Etkinliğe birçok yazar, aydının katılmasının yanında Ali Doğan Gönültaş (Ze Tije), Apolas Lermi, Ayfer Düzdaş, Cem Erdost İleri, Çiğdem Karaman, Çiğdem Ülkü, Diljen Roni, Dodan, Doğan Çelik, Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, Fungİstanbul ve İlker İsabetli, Gerduni ve Seyr- i Cem, Luxus, Meltem Taşkıran, Merih Aşkın, Musa Baki, Mübin Dünen, Pınar Aydınlar, Sema Mortiz, Talebe (Mısırlı Ahmet Ritimhanesi), Taylan Yıldız da Hasankeyf için sahneye çıkacak. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete