GÜNDEM

Sanayi Bakanı, Batman’daydı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Batman Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’nde bulanan Çiçek Tekstil ve İNMED Medical Products Fabrikalarının açılışını yaptı.

Sanayi Bakanı, Batman’daydı
30-04-2022 18:17
30-04-2022 18:20
BATMAN
Google News

Programa Ak Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Ak Parti Batman İl Başkanı Akif Gür, Batman İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Adem Taşkın ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Zeynep Akbel katıldı.

‘’TEKSTİLDE CİDDİ DESTEKLER VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’’

Çiçek Tekstil fabrikasının açılış kurdelesini kestikten sonra fabrikayı gezen ve işçilerle sohbet eden Bakan Varank “Batman’a kazandıracağımız projelerin imza törenini yapacağız ama gelmişken Organize Sanayi Bölgemizi de ziyaret ediyoruz. Şuanda Organize Sanayi Bölgemizde yer kalmadı. Nasıl genişletebiliriz, gelen talebi nasıl karşılarız, bunun için uğraşıyoruz. Çiçek Tekstilin, daha önce sayın Cumhurbaşkanımızın uzaktan toplu açılışla açılmış olan tesisine ilave bir paketleme tesisi gelmiş oldu. Onu da dua niyetine açmış olacağız. Tekstil, Batman’ın geleceği için çok önemli bir sektör. Yatırımlar ilerliyor. Biz de bakanlık olarak özellikle tekstile dönük ciddi destekler vermeye devam edeceğiz. Bu tesis şirketimize, şehrimize, bölgemize, ülkemize hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.

‘’BÜTÜN AVRUPA ÜLKELERİNE İHRACAT YAPACAĞIZ’’

Yapılan ek bina ile yeni istihdam alanı oluşturduklarını ifade eden  Çiçek Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Bedri Çiçek “Organize Sanayi Bölgesinde tekstili kuran ilk firmayım. Şimdiye kadar çiçek tekstilde yaklaşık  450 çalışanımız var. 150-200 kişi daha istihdam etmek için bir ek bina yaptık. Yaklaşık olarak burada 650-700 kişi çalıştıracağız. Ayrıca benim Hedef Tekstil fabrikam da var ve orada da yaklaşık 150 kişi çalışıyor. Toplamda yaklaşık 800-900 kişiyi istihdam etmek gayesindeyiz. Şuana kadar buraya yaklaşık 10 milyon TL maliyetimiz oldu. Burayı 1 hafta önce yeni açtık. Bayramdan sonra da ciddi makine yatırımları yapacağız buraya ve o zaman maliyeti 20 milyon TL’yi bulacak. Bu açtığımız yeni yer çiçek tekstille entegre oldu. Bütün Avrupa Ülkelerine İhracat yapacağız. Fabrikamız komple 7 bin metre kare ama yeni açtığımız ütü fabrikamız ise 3500 metre karedir’’ dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete