HALKIN SESİ

SANAYİ SİTESİ SORUNLAR YUMAĞI

SANAYİ SİTESİ SORUNLAR YUMAĞI

SANAYİ SİTESİ SORUNLAR YUMAĞI
14-11-2014 18:00
Google News

Yıllardır Silvan yolu üzerinde bulunan Sanayi Sitesi, onlarca esnafa ev sahipliği yapıyor. Oto tamiratı, bakım ve onarımının yapıldığı Sanayi Sitesi, yıllar geçtikçe gelişmek ve dönüşmek yerine sorunların içinde boğulur hale geldi. Esnaf, çöp sorunundan, yol sorununa, güvenlik zafiyetinden ilgisizliğe kadar birçok konuda sıkıntı yaşıyor. Ziyaret ettiğimiz Sanayi Sitesi esnafı, sorunlarının çözümü için yetkililerden destek bekliyor.

YOLLAR ASFALTLANSIN

Dizeller Otomotiv çalışanı Aydın Soykul, sitede yolların bozuk olduğunu söylüyor. Sitede asfalt çalışması yürütülmesini söyleyen Soykul “Sanayi Sitesi’nde yollar bozuk. Sürücü, yağ değiştirmeye geliyor ama burada arabasının lastiği patlıyor. Sanayi Sitesindeki esnaf, kendi kaderine terk edilmiş. Bu konuda yetkililer ellerini taşın altına koymalı. Sanayi Sitesinin yol sorunu çözülmeli. Yollar asfaltlanmalı. Ayrıca arabaların park mesafesi çok kısa. Yollar çok dar olduğu için ulaşım çok zahmetli oluyor. Bu konuda da ciddi bir çalışma yürütülmeli” dedi.

ÇÖP SORUNU VAR

Sanayi Sitesi’nde Platin Ticaret isimli işyerinin sahibi Ahmet Platin, sitede çöp sorunu yaşandığını belirtiyor. Biriken çöpler yüzünden hem esnafın hem de müşterilerinin rahatsız olduğunu dile getiren Platin “burada çöp sorunu var. Çöpler birikiyor ve kötü kokular yayılıyor. Hem buradaki esnaflar hem de buraya gelen müşteriler bu görüntüden ve kokudan rahatsız oluyor. Belediye yetkililerinin bu konuda kalıcı bir çözüm üretmelerini istiyoruz” diyor.

GÜVENLİK YOK

Sitede hırsızlık olaylarının yaşandığına dikkat çeken Yusuf Yel de Sanayi Sitesi’ndeki güvenlik önlemlerinin arttırılmasını istiyor. Yel Ticaret’te müşterilerine hizmet veren Yusuf Yel “buradaki esnaf, yetkililer tarafından unutulmuş. Kimse buranın sorunlarıyla ilgilenmiyor. Her gece bir hırsızlık olayı yaşanıyor. Asayiş yok. Sadece 1 güvenlik görevlisi var. Bu koca site için bu sayı yetersizdir” açıklamasını yaptı.

SADECE SEÇİMLERDE ZİYARET EDİLİYORUZ

Sanayi Sitesi esnafının yetkililer tarafından unutulduğunu söyleyen esnaf Eyüp Erdoğan da “yetkililer sadece seçimden seçime buraya geliyor. Sorunlarımızı dinliyorlar. Çözüm bulacağız deyip gidiyorlar. Bir sonraki seçime kadar buraya uğrayan yok. Oysa burada her türlü sorun mevcut. Çöp sorunu, yol sorunu gibi, altyapı sorunları da esnafı bezdirdi. Kışın yağmur yağıyor, dükkânlarımız su altında kalıyor. bu sorunların artık çözüme kavuşmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

HERKES ÜSTÜNE DÜŞENİ YAPSIN

Deniz Oto işletmecisi Halil Direkçi, 25 yıldır bu sektörde hizmet verdiğini söylüyor. Sanayi Sitesi esnafının sahipsiz kaldığından yakınan Direkçi “borçlarımızı dahi zor ödüyoruz. Bunun tek sebebi buradaki esnafın sahipsiz kalmasıdır. Bu site ciddi bir bakımdan geçmeli, esnafın sorunlar çözülmeli, talepleri karşılanmalı. Yıllardır bu işin içindeyiz ancak bu kadar kötü bir süreçten geçmemiştik. Vergilerimizi, kredilerimizi ödüyoruz, tüm vazifelerimizi yerine getiriyoruz. Ancak yetkililer de bize karşı vazifelerini yerine getirsinler” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
10 Mayıs 2024 e-gazete