TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Adıyaman'da

Bakan Kacır, Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasını ziyaret etti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Adıyaman'da
03-02-2024 23:34
03-02-2024 18:35
Google News

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bugüne kadar destek programı kapsamında Adıyaman'da 7 bine yakın işletmeye 2,2 milyar lira destek ödemesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Fabrika sahibi Ekrem Cırık'tan tekstil üretimi hakkında bilgi alan Kacır, işçilerle sohbet etti.

Bakan Kacır, daha sonra GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen "2024 Yılı Adıyaman Projeleri İmza Töreni"ne katıldı.

Burada konuşan Kacır, birçok medeniyete ev sahipliği yapan Adıyaman'ın geçen yıl çok ağır bir sınavdan geçtiğini ve depremde en çok hasar alan kentlerden biri olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, "asrın felaketi"nin yaralarını sarmak için ilk andan itibaren tüm kaynakların deprem bölgesi için seferber edildiğini vurgulayan Kacır, şunları kaydetti:

"Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak şehirlerimizin ekonomisini eski günlerine döndürmek, üretim ve rekabetçiliklerini yeniden kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yatırım teşvikleriyle, sanayi alanlarıyla, KOBİ'lerimize sağladığımız can suyuyla ve bölgesel kalkınma projeleriyle çok boyutlu bir çalışma yürütüyoruz. Deprem nedeniyle yatırım süreci aksayan yatırımcılarımızı mağdur etmemek adına, Adıyaman'da yapılması planlanan yatırımlar için düzenlenen 385 yatırım teşvik belgesinin süresini talep almaksızın 3 yıl uzattık. Projelerine devam edemeyecek yatırımcılarımız için düzenlenen yatırım teşvik belgesini, kendilerine herhangi bir yük getirmeden kapanmış saydık. Adıyaman dahil olmak üzere depremden en çok etkilenen il ve ilçelerimizi tekrar çekim merkezi haline getirmek için bölgeye gerçekleştirilecek yatırımlara, ilave faiz ve kar payı desteği uygulaması da içeren en kapsamlı teşvik paketimizi sunduk. Teşvik paketimizle birlikte Adıyaman'ımız da 2 bin 500'e yakın vatandaşımıza istihdam sağlayacak ve sabit yatırım tutarı 3,7 milyar liraya ulaşan 25 yatırım projesi için teşvik belgesi düzenledik."

- 22 yılda 5 yeni OSB kazandırıldı

Bakan Kacır, Adıyaman'ın son 22 yılda önemli bir bölgesel üretim merkezine dönüştüğünü, 2002 yılından bu yana kente 5 organize sanayi bölgesi kazandırıldığını ifade etti.

"OSB'lerimizde çarkların daha da güçlü dönmesi için aynı dönemde 3 milyar lira kredi desteği sağladık. Bu yıl da Adıyaman'da OSB'lerimizde 6 altyapı ve üst yapı projesine devam edeceğiz." diyen Kacır, Adıyaman Gölbaşı OSB projesinin bu yıl tamamlayarak sanayicinin hizmetine sunmayı planladıklarını dile getirdi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete