TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Gaziantep'te

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Dünya Bankasıyla 450 milyon dolarlık bir desteği önümüzdeki haftalardan itibaren yine KOBİ'lerimizin toparlanması adına bölgedeki KOBİ'lere sunuyor olacağız." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Gaziantep'te
15-07-2023 06:06
14-07-2023 18:10
Google News

Bakan Kacır, Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde İpekyolu Sosyal Girişimcilik Merkezi’ni ziyaret ederek buradaki çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Kacır, Gaziantep'te bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek daha öncede ilk ziyaretini depremden etkilenen Kahramanmaraş'a gerçekleştirdiğini hatırlattı.

Gaziantep'te Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmaları yerinde görmek, atılacak adımları kentin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı ile tüm paydaşlarla istişare etmek için ziyareti gerçekleştirdiğini aktaran Kacır, Gaziantep'te de sanayicilerin ve girişimcilerin sorunlarını yerinde tespite, etkin ve hızlı çözümler üretmeye gayret ettiklerini söyledi.

Bakan Kacır, 6 Şubat'taki deprem felaketi nedeniyle milletçe büyük bir acıya şahitlik edildiğini belirterek "Devlet olarak bize düşen kuşkusuz bu acıyı dindirmek ve yaralarımızı en hızlı şekilde sarabilmek. Depremin ilk anından itibaren devletimiz tüm imkanlarıyla sahada vatandaşımızın, milletimizin yanında oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak bizler de hem sahada hem başkent Ankara'da tüm çalışmalara yoğun bir şekilde katkı vermeye gayret ettik. Özellikle sanayicilerimizle işbirliği içinde, deprem bölgesinin acil ihtiyaçlarını temin noktasında depremin ilk anından itibaren yoğun bir gayret gösterdik. Akut dönemde yürüttüğümüz çalışmalardan sonra elbette önemli bir adım deprem bölgesinin hızla yeniden inşası ve ihyası. Bölgenin canlı günlerine geri dönebilmesi için konut ihtiyacı kadar acil müdahale gerektiren bir diğer husus da kuşkusuz ekonominin ve sanayinin, eski parlak günlerine, hatta daha ileri seviyelere erişebilmesi. Bu nedenle zarar gören sanayi tesisleri başta olmak üzere girişimlerimizin faaliyetlerini sürdürmelerini sağlayacak, girişimlerimize nefes aldıracak ve bölgenin kalkınma yolculuğunda tökezlemeden devam etmesine imkan sağlayacak adımları bugüne kadar atmaya gayret ettik. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla OHAL kararnamesi kapsamında yeni sanayi alanlarını bölgeye kazandırdık. Bunların 11'i Gaziantep'te ve Gaziantep'e yeni kazandıracağımız sanayi alanlarının toplam büyüklüğü 2 bin 300 hektar ölçeğinde." dedi.

Depremden etkilenen ilçelere de en üst düzeyde teşvikler sunabilmek için buraları cazibe merkezleri programına dahil ettiklerini anlatan Bakan Kacır, bugüne kadar cazibe merkezleri programı kapsamında 460 yatırım teşvik belgesiyle özel sektörün gerçekleştireceği 55 milyar liralık yatırımın önünü açtıklarını belirtti. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete