GÜNDEM

SANAYİCİLERDEN ACİL ÇAĞRI

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetici ve üreticileri, bölgenin ekonomik durumunu ele almak amacıyla toplantı düzenledi.

SANAYİCİLERDEN ACİL ÇAĞRI
07-09-2015 11:53
Google News

OSB toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda önemli kararlar alındı. Çözüm sürecinin sona ermesi ile birlikte bölgede ticaretin durma noktasına geldiğini ifade eden üreticiler “Batman’da üretim yapan fabrikaların tamamı, bölge illerine satış yapmaktadır. Özellikle Hakkâri, Yüksekova, Şırnak’ta ve daha bir onlarca ilçeden yeni siparişler gelmediği gibi, geçen aylarda satılan malların tahsil zamanı gelen çeklerin de tahsilinde önemli sıkıntılar yaşanmaktadır” açıklamasını yaptı.

TÜKETİCİNİN UMUDU BANKALAR OLDU

Bölgede yaşanan şiddetli iç karışıklık nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan üreticilerin, umudu banka kredilerine bağladığını açıklayan OSB yönetimi “Bu konuda da kapılar yüzlerine kapanmaktadır. Çünkü bankaların bölge firmalarına bakışı değişmiş durumdadır. Firmaların bankalardaki kredi limitleri % 100’e ulaşan oranlarda düşürülerek ortadan kaldırılmış veya önemli oranda azaltmıştır. Bu sebeple banka kapılarına giden üreticilerde eli boş dönmekte, çareyi makine satmakta veya kapatmakta aramaktadır” ifadelerini kullandı.

FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ SAĞLANMALI

Alınması gereken tedbirler hakkında çağrı yapan üreticiler “Firmalar, bu sorunlara kendi imkânları ile direnmeye çalışmaktadır. Fakat durumun devam etmesi durumunda, toplu işçi çıkarmalar, fabrikaların iflasları üst üste gelmesi riski görülmektedir. Bu ise bölgede yaşanan tüm ekonomik kazanımların ortadan kalkması ile sonuçlanabilir. Tüm bu olumsuzluklara aşağıdaki önlemlerin alınması konusunda görüş belirtiyoruz. Kredi Garanti Fonu (KGF) bölgedeki firmaların ölçeklerine göre belli bir miktarı teminatsız olarak garanti etmelidir. Eximbank’a olan kredi borçları ertelenmeli, vergi, sigorta ödemeleri ertelenmeli. Doğal afetler gibi sıkıntılı durumlarda devreye giren KOSGEB faizsiz kredi desteği bölge illerindeki sanayici ve diğer işletmeler için acilen uygulamaya konulmalıdır” açıklamasını yaptı. (Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete