TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Şanlıurfa'da Gıda Araştırma ve Analiz Merkezinin açılışına katıldı

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ülkeye değer katacak her yatırımı desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Şanlıurfa'da Gıda Araştırma ve Analiz Merkezinin açılışına katıldı
03-02-2024 19:25
03-02-2024 18:25
Google News

Bakan Kacır, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'nde yapımı tamamlanan IPA-INNOFOOD Projesi Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Gıda Araştırma ve Analiz Merkezinin açılış töreninde, bereketli toprakları, zengin tarım ürünleri çeşitliği ve kadim tarihi bulunan Şanlıurfa'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gıda endüstrisinin sürdürülebilir ve teknoloji odaklı gelişimine katkı sağlayacak bu tesisin Türkiye'ye ve Şanlıurfa'ya hayırlı olmasını dileyen Kacır, tüm dünyanın küresel daralmalardan, krizlerden geçtiği bu dönemde Türkiye'nin yatırım, istihdam, üretim, ihracat rotasında yoluna emin adımlarla devam ettiğini aktardı.

Kacır, geçen yıl ihracatın 255,8 milyar dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu rakamla Orta Vadeli Program'daki 255 milyar dolarlık ihracat hedefimizi de aşmış olduk. 2023'ün üçüncü çeyreğinde ise ekonomimiz yüzde 5,9 oranında büyüyerek son 13 çeyrektir kesintisiz büyüme trendini sürdürdü. Son 3 yılda 4 milyonun üzerinde ilave istihdam oluşturduk. Türkiye her alanda büyümesine, kalkınmasına devam ederken kadim kültürlerin beşiği peygamberler şehri Şanlıurfa'mız da tarımıyla, sanayisiyle, kültür ve turizmiyle büyümeye gelişmeye, bölgesinde bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor."

Şanlıurfa'nın 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen 11 il içinde yer aldığını anımsatan Kacır, deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek onların acısını halen yüreklerinde yaşadıklarını ifade etti.

Kacır, deprem felaketinin yaralarının sarılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde tüm kaynaklarının seferber edildiğini anlatarak, şehrin yeniden ihya ve inşası için gösterdikleri çaba ve gayretlerle kentin hızlı bir toparlanma sürecine girdiğini söyledi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete