SPOR

Şanlıurfa'da Kick Boks Ailesi

51 yaşındaki Murat Akaltun ve çocuklarının kick boks başarılarına göz atın.

Şanlıurfa'da Kick Boks Ailesi
24-03-2024 12:40
Google News

Şanlıurfa'da çocukluktan itibaren dövüş sporlarıyla ilgilenen 51 yaşındaki Murat Akaltun, tekvando, boks, muay thai ve kick boksta birçok şampiyonluk yaşamış bir isim. Kick Boks Milli Takımı'nda antrenörlük yapan Akaltun'un üç çocuğu da babalarının izinden giderek bu spor dalına adım atmış. 18 yaşındaki Fatma Nursev Akaltun, bir dünya, bir Avrupa ve 6 Türkiye şampiyonluğuna sahip.

17 yaşındaki Muhittin Akaltun ise bir dünya, bir Avrupa ve 5 Türkiye şampiyonluğu elde etmiş. Ailenin en genç üyesi 8 yaşındaki Mehmet Muratcan Akaltun ise alt minik kategorisinde Türkiye şampiyonu olmuş. Murat Akaltun, çocuklarının spora olan ilgisinin kendisinden etkilendiğini belirtiyor ve onların başarılarıyla gurur duyduğunu ifade ediyor.

Ailesinden aldığı destekle uluslararası arenalarda Türkiye'yi temsil eden çocuklarıyla gurur duyan Akaltun, bu duyguyu tarif etmenin imkansız olduğunu söylüyor. Fatma Nursev Akaltun, kardeşleriyle evde ve babasıyla salonda antrenman yaparak Avrupa Şampiyonası'na hazırlandığını söylüyor. Kardeşleriyle aralarındaki rekabetin kendisini hırslandırdığını belirtiyor. Muhittin Akaltun ise babasının başarılarının kendisi için bir gurur kaynağı olduğunu ve spora olan sevgisinin babasıyla başladığını dile getiriyor. Mehmet Muratcan Akaltun ise ileride iyi bir boksör olmayı hedeflediğini ve ağabeyi ile ablasını geçmek istediğini belirtiyor. Anne Birsen Akaltun da ailesinin başarısıyla gurur duyduğunu ifade ediyor ve çocuklarının maçları sırasında yaşadığı heyecanı anlatıyor. Murat Akaltun'un önderliğinde ilerleyen Akaltun ailesi, sporda daha büyük başarılar elde etmeyi hedefliyor. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete