GERCÜŞ

SARI BENEKLİ KERTENKELE İLGİ TOPLADI

Gercüş’te bir vatandaş, tarlada “Türk Semenderi” olarak bilinen ve nesli tükenmekte olduğu için koruma altına alınan su kertenkelesi buldu.

SARI BENEKLİ KERTENKELE İLGİ TOPLADI
11-05-2015 20:25
Google News

Kesiksu Köyü yakınında “Türk Semenderi” olarak bilinen ve nesli tükenmekte olduğu için koruma alınan su kertenkelesi bulan vatandaş, üzerinde sarı benekleri bulunan hayvanı Batman Üniversitesine teslim edecek. Bölgede ilk defa böyle bir canlı türüne rastladıklarını belirten Veysel Şen, bu canlı türlerinin tropikal iklimde yaşadığını söyledi. Kertenkelenin hem suda hem de karada yaşayabildiğini aktaran Şen “Ancak bölgemizdeki sıcaklığa rağmen görülmesi şaşırtıcı” dedi.

SU KERTENKELESİ İNCELENECEK

Bulduğu canlının yeraltındaki solucanlarla beslendiğini belirten Şen, Batman Üniversitesinde hayvanlarla ilgilenen kişilerle görüştüğünü ve hayvanın inceleneceğini söyledi.

Türkiye de bir iki yerde bu canlının görüldüğünü söyleyen Şen “Canlıyı bulunda değişik ve ilk defa görünen bir canlı olduğunu anladım. Yanıma aldım ve canlılardan anlayan Üniversiteli bir iki arkadaşa söyledim. Canlının koruma altındaki Türk Semenderi olduğunu söylemeleriyle canlıyı üniversiteye vermeye karar verdim. Üniversite bu canlıyı araştıracak neyle beslendiğini nasıl yaşadığını inceleyecek” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete