SİYASET

SARIGÜL, HÜKÜMETE BATMAN’DAN SESLENDİ

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İl Başkanlığı ziyareti için geldiği Batman’da, basına önemli konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

16-08-2021 17:44
BATMAN
Google News

 “AFGANİSTAN BATAKLIKTIR, GİREN ÇIKAMAZ”

Basın Kavşağı Bulvar İş Merkezi’nde bulunan parti binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Sarıgül “Batman’da bulunmaktan son derece mutluyum. Uzun yıllardan beri Batman ile olan bağımız devam etmektedir. Buradan Türkiye’ye seslenmenin huzuru içerisindeyiz ama çok da huzurlu değiliz. Bir taraftan devam eden maalesef yangınlar, diğer bir tarafta sel felaketi. Bir başka önemli konu da ne yazık ki Afganistan konusu. Ankara’yı uyarıyorum. Afganistan bir bataklıktır, oraya giren çıkamaz.  Bu ne Suriye’ye ne de Libya’ya benzer. Afganistan bir bataklıktır, Mehmetçik bu bataklığa asla ve asla kurban edilmemelidir. Sovyetler Birliği Afganistan’da 9 yıl savaştı. 15 bin askerini kaybedip, Afganistan’dan çekip gitti. ABD Afganistan’da 20 yıl savaştı. Bu ABD’nin başka bir ülkede yapmış olduğu en uzun savaştır. ABD 2500 askerini kaybetti, binlerce askeri sakat kaldı. Sonunda ABD de Afganistan’dan çıkıp gitti. İngiltere, Almanya, İtalya, Polonya, Afganistan’dan ayrılıyor. Avustralya’da Afganistan’dan ayrıldı. Kim varsa askerlerini, diplomatlarını ve vatandaşlarını alıp Afganistan’da ayrılıyor. Peki, Türkiye ne yapıyor? Orada ki Mehmetçik varlığını artırmaya çalışıyor. Hali hazırda Afganistan’da 600 Mehmetçiğimize ek olarak yeni Mehmetçikler gönderilmeye çalışılıyor. Rusya’nın, ABD’ni, Avrupa Birliği’nin yani tüm dünyanın 40 yılda çözemediği Afganistan meselesini 1000 tane Mehmetçiğimizin lütfen sırtına yüklemeyelim. Bundan 6 ay önce uzatılmış ve 1 yıl daha geçerli olan Afganistan’a asker gönderme teskeresini TBMM’nin toplanarak mutlaka yürürlükten kaldırmalıdır. TBMM’deki tüm partiler bu teskereyi kaldırmak için tam bir anlayış birliği ve sorumluluk bilinci içerisinde davranmalıdır” dedi.

60 İLDE TEŞKİLATLANDIK

TDP’nin 60 ilde teşkilatlandığını belirten Sarıgül “İlk il kongremizi Batman’dan yapmanın huzuru içerisindeyiz. İl Başkanımız Hüsamettin Adanır’ı kutluyorum. Eylül ayı içerisinde Büyük Kurultay’ımızı yaparak Allah izin verirse seçime girebileceğiz.  Bizler davasına canla, başla mücadele eden arkadaşlarımız ile teşkilatlarımızı kuruyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete