SASON

SASON’DA 5 SIĞINAK İMHA EDİLDİ...

Valilik, Sason kırsalında PKK’lılara ait 5 sığınağın imha edildiğini ve sığınaklarda el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemenin ele geçirildiğini duyurdu.

SASON’DA 5 SIĞINAK İMHA EDİLDİ...
09-12-2015 18:38
Google News

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı tarafından Sason ve Kozluk sınırları içerisinde “Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi” ilan edilen alanda örgüt mensuplarına yönelik “Şehit Jandarma Er Halil Yıldırım Operasyonu” düzenlediği belirtildi.

ÖRGÜTSEL MALZEMELER ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon neticesinde örgüte yardım ve yataklık suçundan aranan Kelhasan Köyü Sinemergi Mezrasında ikamet eden bir şahsın gözaltına alındığı belirtilen açıklamada “Örgüt mensuplarınca barınma ve depo alanı olarak kullanıldığı tespit edilen 5 ayrı sığınakta arama yapıldı. Örgütsel dokümanlar, EYP yapımda kullanılan malzemeler, giyecek ve yiyeceklerden oluşan yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir. Yaşam malzemeleri Sason Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla olay yerinde imha edilmiş ve sığınaklar kullanılamaz hale getirilmiştir. Bölgede yaşadığı değerlendirilen ve operasyon bölgesinden kaçtıkları düşünülen örgüt mensuplarının yakalanması için operasyonlara devam edilmektedir” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete