SASON

SASON’DA BAL VE CEVİZ FESTİVALİ

SASON’DA BAL VE CEVİZ FESTİVALİ

SASON’DA BAL VE CEVİZ FESTİVALİ
30-11-2014 20:09
Google News

Sason Belediyesi’nin organizesiyle geleneksel olarak yapılan bal, ceviz ve festivaline Bakan Şimşek, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı...

Festivalde konuşan Bakan Şimşek, Sason balının markalaşması gerektiğini belirterek  “Sason ürünlerini ne kadar iyi bir şekilde Türkiye ekranına taşıyabilirsek eminim buradaki çiftçimizin cebine daha çok para geçecek. Sason’un balı çok kaliteli ve çok güzeldir. Şu anda 26 bin arılı kovanı 440 aile Sason’da üretiyor. Şu anda yeni bir ürün olmasına rağmen bin dekarlık alanda çilek üretiliyor” dedi.

100 ÜRÜN TANITILDI

Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar, yarışmalara 100 ürünün katıldığını ifade ederek “başta Sason balı olmak üzere Sason cevizi ve son yıllarda yine raflarda yerlerini almaya başlayan tütüne alternatif olarak ekilen Sason çileğini tanıtmak amacıyla bu festivali düzenledik” dedi.

YARIŞMALAR DÜZENLENDİ

Festivalde bal, çilek ve ceviz yarışmaları yapıldı. Yarışmaların jüri üyeleri arasında Prof. Dr. Engin Özhatay, Muhsin Doğaroğlu ve Nerimen Özhatay yer aldı. Bal yarışmasında birinci olan Recep Kandemir, ödülünü Bakan Şimşek’in elinden aldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete