SASON

SASON’DA “DÖRT MEVSİM ÇİLEK”

SASON’DA “DÖRT MEVSİM ÇİLEK”

SASON’DA “DÖRT MEVSİM ÇİLEK”
17-11-2014 19:41
Google News

Sason’da tütüne alternatif olarak geliştirilen Sason çileği, 4 mevsimde de ürün veriyor.

İlçe genelinde yaklaşık bin dönümlük alanda çilek üretimi yapan çiftçiler, kış aylarında da çilek üretmenin mutluluğunu yaşıyor. Çilek üretimi ile yakından ilgilenen Sason’a bağlı Cevizli, Yeniköy, Umurlu, Kavaklı, Köprübaşı, Kelhasan Köyleri ve Demetevler Mahallesi, yaz kış demeden çilek üretimini sürdürüyor.

96 AİLEYE ÇİLEK FİDESİ DAĞITTIK

Sason’da yaklaşık 1000 hektarlık alanda çilek üretimi yapıldığını belirten İlçe Tarım Müdürü Kutbettin Tekin “geçtiğimiz yıl DBSK projesiyle 96 aileye yüzde 70 hibeli çilek fidesi dağıttık. Aynı ailelerin bahçe kurulumunu da biz yaptık. Bu projeyle ilçemizde son üç yıldaki ekili çilek üretimi alanı yaklaşık 1000 dönüme çıktı. Sason’da eğer don vurmazsa Aralık ayının sonlarına kadar çilek bulabiliyorsunuz” dedi.

İKİ ÇEŞİT ÇİLEK ÜRETİYORUM

Çilek üreticilerinden Cengiz Taşdemir “Daha önce tütün ekiyorduk, sonra çilek ekmeye başladık. Çok güzel bir tadı var. 2 çeşit çilek ekiyorum. Kabarlak ve Albiyo… Ürünleri peşin parayla satıyoruz. Kasım sonu Aralık ayına kadar çileklerimiz ürün vermeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

TÜTÜN VE BUĞDAYDAN SONRA ÇİLEĞE YÖNELDİK

Demetevler Mahallesi Muhtarı Yunus Taş da “Daha önce tütün ve buğday vardı. Şimdi çileğe yöneldik. 10 dönüm alanda çilek ektim. Eğer don vurmazsa kış aylarına kadar elimizde çilek bulunuyor. Şu anda mahallemizde 80 dönüm civarı çilek ekmişiz. Daha fazla da ekmek için talebimiz var. 70–80 dönüm daha ekebiliriz. İyi verim verirse bütün mahallemizi çileğe dönüştürmeyi düşünüyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete