SASON

SASON’DA HAREKETLİ SAATLER

Sason kırsalında PKK ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

SASON’DA HAREKETLİ SAATLER
19-09-2015 15:50
Google News

Edinilen bilgilere göre, güvenlik güçleri tarafından Sason’a bağlı Karameşe Köyü Gorav mevkii kırsalında operasyon başlatıldı. Geniş kapsamlı operasyonda, 2 PKK’li öldürüldü, bir PKK’li ise yaralı olarak yakalandı. Operasyon iki gün sürdü. Günün aydınlanması ile birlikte tekrar harekete geçen güvenlik güçleri, bir grup PKK’liyi kıstırdı.

3 KÖYDE SOKAĞA ÇIKMAK YASAK

Çatışmalar nedeniyle Sason’un 3 köyünde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Akşam saatlerinde Valilik sitesinden yapılan duyuruda “Saat 18.00’den itibaren Kelhasan, Karameşe ve Kilimli Köyü ile mezralarında halkın can güvenliği için ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir” denildi.

83 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Sason’da operasyon bölgesine girmek isteyen 83 kişi gözaltına alındı. Operasyonlara karşı aralarında HDP ile DBP’nin il ve ilçe başkanları ile belediye başkanlarının bulunduğu 83 kişi bölgeye geldi. Güvenlik güçleri, operasyon bölgesine girmek isteyen 83 kişiyi gözaltına aldı.

BATMAN’DAN BİR GRUP, SASON’A GİTTİ

Gözaltıları protesto etmek için sabah saatlerinde Batman Belediye binası önünde toplanan DBP ve HDP’li bir grup, 3 transit ve 1 minibüsle Sason’a gitti.

KOZLUK YOLU ULAŞIMA KAPATILDI

Sason’da yaşanan çatışmalar nedeniyle Kozluk yolu trafiğe kapatıldı. Yaşanan çatışma nedeniyle Batman-Kozluk karayolu trafiğe kapatıldı. Kozluk yolunun kapalı olduğunu öğrenen onlarca araç, geri dönmek zorunda kaldı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete