GÜNDEM

SASON’DA OKULLAR TATİL EDİLDİ!

SASON’DA OKULLAR TATİL EDİLDİ!

SASON’DA OKULLAR TATİL EDİLDİ!
09-01-2015 17:45
Google News

Batman’ı etkisi altına alan soğuk hava, yerini kar yağışına bıraktı.

Kent merkezinde belirli aralıklarla devam eden kar yağışı, ilçelerde yoğun bir şekilde etkisini gösterdi. İlçelerde yoğun bir şekilde etkisini gösteren kar yağışı, bazı kesimlerde hayatı olumsuz etkiledi. Kentin yüksek kesimlerinde 30 cm’yi bulan kar kalınlığı, bazı köy ve ilçelerde ise ulaşım yapılmasını önledi. İki gündür etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle 40’ı aşkın köy yolunda ulaşım yapılamadı.

KAYMAKAMLIK AÇIKLAMA YAPTI

İki gündür Sason ilçe merkezi ve köylerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime ara verildi. Sason Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada “İlçemiz genelinde etkili olan yoğun kar yağışının devam etmesi sebebiyle, rehabilitasyon merkezleri dahil, ilçe genelindeki anaokulları ile ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim/öğretime ara verilmesi kararlaştırılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

YOL AÇMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İki gündür etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle 40’ı aşkın köy yolunda ulaşım yapılamadı. Sason’a bağlı Derince, Çakırpınar, Sarıyayla, Çalışırlar, Kayadüzü ve Çınarlı yolları ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri tarafından köy yollarında kar temizleme çalışmaları başlatıldı. Sason Kaymakamlığı, ilçe ve köy yollarında yürütülen çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

KOZLUK DA KARA TESLİM

Kar yağışı, Kozluk’ta da yoğun bir şekilde hissedildi. Sabaha bembeyaz bir örtüyle uyanan ilçe halkı, ev ve işyerlerinin önünde biriken karları kendi imkânlarıyla temizledi. Çocuklar ise soğuğa aldırış etmeden sokaklara çıkarak kartopu oynamanın sevincini yaşadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete