SASON

Sason’daki Ermeni Kilisesi, Meclise Taşındı

HDP Milletvekili Ali Atalan, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk tarafından yanıtlanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

Sason’daki Ermeni Kilisesi, Meclise Taşındı
25-08-2015 19:11
Google News

Sason’a bağlı Meşeli (Komk) Köyü’ndeki Havari Petrus Ermeni Manastırı ve çevresindeki Ermeni mezarlarının 15 Temmuz’da kimliği belirsiz kişiler tarafından ateşe verildiğini hatırlatan Atalan “Kilisenin doğusunda bulunan ve defineciler tarafından kazılan Ermeni mezarlarının arasında bulunan Ermeni Başpapazlarının kemikleri de bu sırada yanmıştır. Olaya müdahale etmesi gereken itfaiye ve jandarma olay yerine gönderilmemiştir” dedi.

MAĞDURİYETİ KİM TELAFİ EDECEK?

Atalan, önergede “Tahrip edilen Havari Petrus Ermeni Manastırının ve Ermeni mezarlarının eski haline getirilmesi için herhangi bir işlem yapılacak mıdır? Saldırganlar saptanabilmiş midir? Türkiye’deki Ermenilere ait manastır ve mezarlığa yönelik saldırının ırkçılık boyutu olduğunu düşünüyor musunuz? Saldırganlar hakkında işlem yapılacak mıdır? Bölgeye gitmeyen güvenlik güçleri, mülki idare amirliği hakkında yasal işlem başlatılacak mıdır? 2015’de halen yolların olmayışı ve bu sebeple itfaiyenin yangına müdahale edememesinin sorumlusu kimdir? Bu sorumsuzluktan kaynaklanan maddi ve manevi mağduriyet kim tarafından telafi edilecektir?” sorularına yer verdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete