SASON

SASON’DAN MUŞ’A YÜRÜYEREK GİTTİLER…

Batman'ın Sason İlçesinde STK yöneticileri ve vatandaşlar, açılması planlanan Sason-Muş yolunun önemini vurgulamak için 15 kilometrelik yolu yürüyerek kat etti.

SASON’DAN MUŞ’A YÜRÜYEREK GİTTİLER…
10-09-2017 20:35
Google News

Sason-Muş arası yol olmadığı için yıllardır Kozluk-Baykan-Bitlis-Tatvan güzergâhını kullanan vatandaşlar, karayolları bölge ağına alınan Sason-Muş Karayolunun açılmasını bekliyor. Sason Arap-Der ve Anadolu Arapları Kozluk Temsilciliği’nden oluşan 10 kişilik grup, Sason’a bağlı Çakırpınar-Han Mezrası’ndan Muş’un Hasköy İlçesine kadar patika yoldan yürüyerek seslerini duyurmak istedi. 15 kilometrelik yolu yürüyen grup, Hasköy’deki Sasonlular tarafından karşılandı. Yapılan açıklamada, açılacak Sason-Muş yolunun, bölgeye büyük bir canlılık katacağını ve bölge illerini birleştireceği belirtildi.

 “BU YOL, DOĞU-GÜNEYDOĞU VE KARADENİZ İÇİN TAMPON OLACAK”

Hasköy İlçe Belediye Başkanı Mursel Özen “Başbakanımızın bir sözü var, yolları böleceğiz, gönülleri birleştireceğiz. Bu yol, kardeşlik, akrabalık bağlarını güçlendirecek” ifadelerini kullanırken, Sason Arapları Derneği Başkanı Deniz Değirmenci ise “Yolculuğumuz 4,5 saat sürdü. Amacımız Sason-Muş yolunun açılmasıdır. Diyarbakır-Kulp güzergâhı, güvenli olmadığı için kullanılmıyor Sason-Mutki-Hasköy-Muş Halkları, genelde akrabadır. Güvenli olan bu yol, hem bölge hem Sason hem de Muş için faydalı olacaktır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete