SASON

SASON DEDAŞ’A SALDIRI

Sason ilçesinde bakım onarım çalışmaları nedeniyle yaşanan elektrik kesintisine tepki gösteren vatandaşlar DEDAŞ şefliğini bastı.

SASON DEDAŞ’A SALDIRI
01-07-2014 21:21
Google News

Maddi hasarın meydana geldiği saldırı sonrasında bakım onarım çalışmaları yarıda kesilerek elemanlara zorla enerji verdirildi. DEDAŞ yetkilileri, saldırıyı gerçekleştirenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

BAKIM ONARIM ÇALIŞMALARI YARIDA KALDI

Yetkililer, Sason’un büyük bir bölümünü kapsayan bakım onarım çalışmalarının yarıda kaldığını belirterek, bu bakımların yapılmaması durumunda daha sonra sık sık elektrik kesintilerinin yaşanabileceğine dikkat çektiler. Yaz aylarında kaçak kullanım oranının arttığına işaret eden yetkililer, “ Vatandaşlara sağlıklı elektrik vermek için yoğun çaba içinde bulunurken, vatandaşlarımız maalesef bunun tersini yaparak şefliklerimizi hedef alıyorlar. Bölgedeki elektrik sorunu bir yıllık sorun değil, 30-40 yıllık sorundur. Bunu çözme gayretindeyiz ama ne yazık ki vatandaşlarımız sağlıklı enerji konusunda hiçbir olumlu adım atmıyor.”

VATANDAŞLAR BU ALIŞKANLIĞA SON VERSİN

DEDAŞ Yetkilileri, son dönemlerde bölge genelinde bakım onarım çalışmaları ve yaşanan arızalar nedeniyle kesintiye gitmek durumunda kaldıklarını söylediler. Bilinçli bir kesintinin söz konusu olmadığını dile getiren yetkililer, “ Kaçak elektrik kullanımı, Aşırı yüklenme ve israf nedeniyle sık sık elektrik arızaları yaşanıyor. Bu arızalar dünyanın her yerinde var. Vatandaşlarımız son dönemde arızalardan oluşan kesintiler nedeniyle kurum binalarına saldırı alışkanlığı kazandı. Bu yapılan son derece yanlış ve kabul edilir bir durum değil. DEDAŞ bilinçli elektrik kesintisi yapmıyor. Kesintiler israf, aşırı yüklenme ve kaçak elektrikten kaynaklıdır. Vatandaşlarımız kaçakla mücadele konusunda duyarlılık göstersin” diye konuştular.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete