GÜNDEM

SASON KÖYLERİ ELEKTRİĞE KAVUŞTU

SASON KÖYLERİ ELEKTRİĞE KAVUŞTU

SASON KÖYLERİ ELEKTRİĞE KAVUŞTU
21-07-2014 19:56
Google News

Sason’un Çakırpınar köyüne bağlı Gortil ve Vartanuz mezraları elektriğe kavuştu. Mezra sakinleri, hayal ettikleri elektriğe kavuşmaları konusunda büyük gayret gösterip emek harcayan Kaymakam Cihat Arık ve DEDAŞ İl Müdürü Murat Dursun’a teşekkür etti.

DAĞLAR DEDAŞ’A ENGEL OLAMADI

Yıllardır gaz lambasıyla yaşamlarını sürdüren 20 haneli 80 nüfuslu Gortil ve Vartanuz mezraları sakinleri, geçtiğimiz aylarda Sason Kaymakamlığına başvurarak elektrik talebinde bulunmuş, Kaymakamlık iki mezra sakinlerine aydınlatma konusunda jeneratör desteği vermişti. Kaymakamlığın tahsis ettiği jeneratörlerle günün kısa bir bölümünde elektriğe kavuşan mezra sakinlerinin elektrik sorununu kökten çözmek için 2 aydır çalışan DEDAŞ ekipleri, iki mezrayı elektriğe kavuşturdu.

4 KİLOMETRELİK HAT KURULDU

Dağlık alana ve çetin coğrafik yapıya rağmen ekiplerin canla başla çalışarak 4 kilometrelik hat çektiğini ve iki mezranın aydınlığa kavuştuğunu aktaran İl Müdürü Murat Dursun “Devlet döneminde zorluklar nedeniyle yapılmayan veya yapılamayan yatırım ve çalışmaları kurum olarak yapma gayretindeyiz. İlk kez Sason’da iki mezramız elektriğe kavuştu. Vatandaşlarımız kaçak elektrik kullanmaz, israf yapmazsa kaliteli ve kesintisiz enerji hayalimize kavuşmuş olacağız” dedi.

ÖRMELİ MEZRASI DA AYDINLIĞA KAVUŞUYOR

Dursun, Kozluk’un Yenidoğan köyüne bağlı Örmeli mezrasının da elektriğe kavuşması için çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete