GÜNDEM

SASON SYDV MÜDÜRÜ, TUTUKLANDI

“Sason Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYDV) Müdürü İ.A. yaklaşık 700 bin liralık yolsuzluk yaptığı iddiasıyla tutuklandı”

SASON SYDV MÜDÜRÜ, TUTUKLANDI
02-03-2015 22:56
Google News

Alınan bilgiye göre Sason SYDV’de yaklaşık bir aydır devam eden soruşturma tamamlandı. Soruşturma kapsamında SYDV Müdürü İ.A.’nın ilçedeki bazı esnafla anlaşarak SYDV hesabından Kaymakam Tekin Dündar’ın imzasını taklit ederek hesaplarına farklı yöntemlerle usulsüz para aktardığı ayrıca ilçedeki bazı fakir ailelerin adına konut talep edip, gelen konut paralarını da kendisine aldığı iddia edildi.

USULSÜZLÜĞÜ KAYMAKAM VE BANKA MÜDÜRÜ ORTAYA ÇIKARDI

İddiaya göre, ilçe dışında bulunan Kaymakam Tekin Dündar’ın imzasıyla biri 100 bin, diğeri 75 bin liralık iki büyük ödeme emri gidince Ziraat Bankası Müdürü Nizam Yılmaz durumdan şüphelenerek Kaymakam Dündar’ı aradı. Dündar, bu ödemeden haberi olmadığını belirterek, ödemelerin yapılmaması konusunda bankaya talimat verdi. Savcılık ve emniyet birimleri tarafından başlatılan soruşturmada SYDV Müdürü İ.A. hakkında evrakta sahtecilik, vakıf malını izinsiz hesabına aktarma gibi konularda soruşturma açıldı.

İŞİNE SON VERİLDİ

Olaydan sonra Vakıf Mütevelli Heyetini toplayan Kaymakam Tekin Dündar, İ.A.’nın sözleşmesini feshetti. SYDV Müdürü İ.A. ile ilgili yapılan ilk incelemede şu an görevde olan Sason Kaymakam’ı Dündar’ın yanı sıra görev yaptığı süre zarfında çalıştığı bazı kaymakamların da imzasını taklit ederek bankadan para çektiği iddia edildi.

700 BİN LİRALIK YOLSUZLUK

SYDV Müdürü’nün toplamda 700 bin liralık yolsuzluğa karıştığı iddia edildi. Kaymakam Tekin Dündar konuyla ilgili olarak “Savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı. Şu anda incelemeler devam ediyor. 2011 yılından itibaren yapılan tüm işlemleri en ince ayrıntısına kadar inceleyeceğiz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete