SASON

SASON’UN YENİ KAYMAKAMI MURAT METE KİMDİR?

Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararnamesi ile 624 mülki idare amirinin görev yeri değişti.

SASON’UN YENİ KAYMAKAMI  MURAT METE KİMDİR?
20-08-2021 10:27
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan veya hizmet ve mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 624 mülki idare amirinin görev yerleri liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildi.
Yayımlanan atamama kararnamesi sonrası Sason Kaymakamı Samet Serin, Yozgat Sarıkaya Kaymakamlığna, atanırken Murat Mete Sason Kaymakamlığına atandı. 


MURAT METE KİMDİR?
Kaymakam METE; Rize ili İyidere İlçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini İyidere'de tamamlayıp Trabzon/Of Anadolu Lisesinden mezun oldu. Üniversite  eğitimini Ankara’da, Gazi Üniversitesi İktisat Bölümünde tamamlayan Kaymakamımız, Bolu Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliğine başlamıştır.
Sırasıyla Karabük ili Safranbolu ilçesinde ve Denizli İli Buldan İlçesinde refakat görevlerini yaptıktan sonra Mülkiye Başmüfettişi refakatinde Teftiş Stajını Ankara’da tamamlamıştır. Kısa bir süre Kaymakam Vekili olarak Mudurnu'da görev yapmıştır. Bakanlık Merkez stajı kapsamında Ankara’da 4 ay yabancı dil eğitimi aldıktan sonra Birleşik Krallık (İngiltere) University of Liverpool'da dil eğitimi almıştır. Şubat 2017'de düzenlenen İçişleri Bakanlığı Kaymakamlık Kursunu Üstün Başarıyla tamamlamış, Sinop/Erfelek Kaymakamlığına atanmıştır. Buradaki görevinin akabinde Tokat/Reşadiye Kaymakamı olarak görev yapmıştır. Bu süre zarfında Valilik Makamlarınca 2 defa Başarı Belgesi ile taltif edilmiştir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete