SASON

SASON'DA 2018 YILINDA MYO AÇILIYOR

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’un başkanlığında Batman Rektörlük Toplantı Salonunda yapılan Sason MYO istişare toplantısına Sason Kaymakamı Ökkeş Beyaz, Sason İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Sami Gümüşten ve akademik personeller katıldı.

SASON'DA 2018 YILINDA MYO AÇILIYOR
21-11-2017 19:38
Google News

2018 YILINDA HEM BİNASINDA HİZMETE BAŞLAYACAK
Toplantıda, ilçede açılması planlanan Meslek Yüksek Okul Bölümleri netleşmeye başladı. İlk aşamada organik tarım ve tıbbi aromatik bitkiler bölümlerinin açılması yönünde karar verildi. Yüksek Okulların 2018–19 eğitim-öğretim yılında açılması için çalışmaların hızlandırılması kararlaştırıldı. Henüz kampüs alanı olmayan Meslek Yüksek Okulunun, 2018–19 eğitim öğretim yılında Halk Eğitim Merkezi'ne ait binada hizmete açılması ve dışarıdan gelecek öğrencilerin barınma sorunu yaşamamaları için alınması gereken tedbirler görüşüldü.

İlçe dışında okuyamayacak durumda olan öğrencilerin bu bölümleri seçmeleri için bahar döneminde Üniversite Heyeti tarafından liselerde bir panel-konferans verilerek eğitim sorununun çözümü konusunda karar verildi. Sason Balı'nın marka değerinin yükseltilmesi için ilçede tam donanımlı bir Analiz Laboratuarı kurulması, arı ürünlerinin çeşitlendirilmesi ve pazarlanması için de bir entegre tesis kurularak yerel ürünlerin ulusal marka değeri olması ve bunun bir istihdam sahasına dönüşmesi için tesisleşme adımları atıldı. (M. Zeki Emrak)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete