SASON

SASONLU BAKKAL, BORCUNU ÖDEMEYENLERİ DEŞİFRE ETTİ

Alacağını tahsil edemeyen esnaf, ilginç bir yöntem buldu. 2 yıldır borcunu ödemeyen müşterilerinin isim listesini dükkânın işyerine asan esnaf “Alacağımı tahsil etmek için başka çarem kalmadı” dedi.

SASONLU BAKKAL, BORCUNU ÖDEMEYENLERİ DEŞİFRE ETTİ
25-01-2016 19:48
Google News

 “UYARIMI DİKKATE ALMADILAR”

Sason’da bir bakkal, iki yıldır borcunu ödemeyen müşterilerinin isimlerini cama astı. İlçe merkezinde bakkal işleten Bakkal Hanifi Yıldırım “Müşterilerimi borçlarını ödemeleri konusunda defalarca uyardım. Bu uyarılarımı dikkate almadılar. Sonra iki ay evvel borcunu ödemeyenlerin isim listesi buraya asılacak diye bir yazı astım ama yine dikkate almadılar. Ben de isim listesi yaparak cama astım” dedi.

“PARA AKIŞI OLMADAN İŞ YAPMAK ZOR”

Küçük esnaf olduğunu ve çarkının dönmesi için para akışının olması gerektiğini anlatan Yıldırım “Toptancı buraya geldiği zaman parasını alıp gidiyor. Bizim paramız olmayınca mal satın alamıyoruz. Biz ise bir iki ay, yeri gelir üç ay sabredebiliyoruz. Fakat üç aydan sonra tıkanma noktasına geliyoruz. Tıkanma noktasına geldiğimiz zaman ya iflas edip dükkânı kapatacağız ya da farklı zorluklarla alternatif yola başvuracağız. Biz burada ekmeğimizi kazanmaya çalışıyoruz. Buranın kirası, elektriği ve vergisi var. Belli bir noktadan sonra artık tıkanıyoruz” dedi.

“LİSTELERİ ASMAKTAN MEMNUN DEĞİLİM”

İsimleri cama asmaktan memnun olmadığına dikkat çeken Yıldırım “Ancak mecbur kaldım. Olumlu olumsuz tepki aldım. İnşallah bir bilinçlenme olur. Bu isim listesini astığım vatandaşların içinde fakir yok, fakirlere bir diyeceğimiz yok. Parası yoksa normal. Fakirlere bizde yardımcı olur, idare ederiz. Gerekirse borcunu sileriz. Ama bu yazdıklarım öyle fakir insanlar değil. Hepsinin durumu iyi” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete