SASON

SASONLU ÇİFTÇİLER, SİLİFKE’NİN SERALARINI GEZDİ

SASONLU ÇİFTÇİLER, SİLİFKE’NİN SERALARINI GEZDİ

SASONLU ÇİFTÇİLER, SİLİFKE’NİN SERALARINI GEZDİ
27-10-2014 20:33
Google News

Sason Çilek Üreticileri Birliği Üyeleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından düzenlenen teknik gezi kapsamında Silifke'de çilek tarlalarını ve seralarını gezdi.

Teknik gezi kapsamında 35 kişilik çiftçi grubu, Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik elemanlarının eşliğinde Silifke'de çilek üretici birliği, böğürtlen üretici birliği, kayısı üretici birlikleri ile birlik başkanlarından teknik bilgi alarak arazileri gezdi.

SÜNGÜ’YÜ ZİYARET ETTİLER

35 kişilik çiftçi grubu, çilek tarlalarını gezdikten sonra Silifke Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü'yü ziyaret etti. Süngü, Diyarbakır, Batman, Siirt, Kalkınma Projesi ile Batman'da çilek stratejik yatırım planı çerçevesinde hibe kaynakları kullandırılıp, çilek bahçeleri tesis edildiğini belirterek, plan ile ilde üretimin artması, pazarlama, pazara ulaşımın kolaylaştırılması gibi faktörlerin etkisiyle Sason Çilek Üreticileri Birliği'nin kurulduğunu söyledi. sohbet sırasında Silifke Çilek Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Özmen tarafından Sasonlu çiftçilere çilek fiyatının oluşması, erken uyarı sistemi ve faydaları, topraksız tarım gibi konularda bilgi verildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete