GÜNDEM

Satan da alan da isyanda

Petrol istasyonu sahipleri, Ankara Ulus’ta dağıtım şirketlerinin sahte faturaları nedeniyle kendilerine ceza kesildiği ve istasyonlarının mühürlendiğini ileri sürerek tepki gösterdi.

Satan da alan da isyanda
02-07-2022 12:16
02-07-2022 12:18
Google News

Petrol istasyonu sahipleri, Ankara Ulus’ta bir araya gelerek açıklama yaptı.

İstasyon sahipleri adına konuşan Ali Öztürk, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) ve Gelir İdaresi Başkanlığı’nın kendilerine kestiği ceza nedeniyle mağdur olduğunu belirtti.

Öztürk, “Kendilerinin lisans verdiği ve denetlediği akaryakıt dağıtım şirketlerinin borçlarını ya da onların yaptığı usulsüzlüğün faturasını burada bulunan benzin istasyon sahiplerine kesmeye çalışıyor” dedi.

Öztürk, kendilerine kesilen faturanın gerçek olup olmadığını anlayamayacaklarını aktararak, “Biz birer denetlemeci değiliz ki. Bizler paramızı gönderip, yakıtlarını alıp, sonra da onu halka satan insanlarız. Bu dağıtım firmalarını lisans veren EPDK’nın kendisi. Faturayı kestiren Gelir İdaresi’nin kendisi. Her ay dağıtım firmaları EPDK’ya bildirim yaparken incelemeyen yine kendisi. Aradan bunca yıl geçtikten sonra gelip ‘Pardon petrolcüler dağıtım firmaları yolsuzluk yaptı. Bunun acı faturasını siz ödeyeceksiniz” diye konuştu.

“CEZALARI ÖDEYEMEYİZ”

Öztürk, “Bizler bırakın bu cezaları ödemeyi, istasyonlarımızı satsak bu cezaları ödeyemeyiz. Mühürlü istasyonlar varken biz nereden bu parayı ödeyebiliriz, zaten ödeyemeyiz. Madem böyle bırakın mahkemenin sonucunu bekleyelim. Mahkemenin sonucunda haklı olduğumuzu kanıtlanırsa zaten bu cezalara gerek kalmayacak. Mahkeme bizleri haksız bulursa biz zaten hakkımızı aramaya devam edeceğiz.”

“SATTIĞIMIZI YERİNE KOYAMIYORUZ”

İstasyon sahibi Fatih Çeken, “Sattığımızı kesinlikle yerine koyamıyoruz. Stoklarımız eriyor. Karlılıklarımız zaten diplerde. Eskiden yüzde 8-10 olan karlılıklar şu anda nette yüzde 1-2’lere kadar düştü” diye bilgi verdi. Çeken, başlarına gelen mağduriyetin nasıl yaşandığını da anlatarak, “Bunun tamamen sorumlusu dağıtıcılardır. Dağıtıcı haricinde de EPDK ve Gelir İdaresi’nin bizi değil o tarafı

“BİZİ DÜŞÜNEN HİÇ KİMSE YOK”

Kormazoğlu, petrolcülerin zengin olmadığını ifade ederek, “Malı getiriyoruz, iki gün sonra indirim diyorsunuz. 100 bin litren varsa, 2 lira indirim gelse 100 bin lira kafadan yakıyorsunuz. Burada bizi düşünen hiç kimse yok. Zam geldiği zaman depomuzda mal olmasın, bu sefer bütün tüketiciler ‘İşte petrolcüler fırsatçı’. Bizi tamamen bitirdiniz, Türkiye içerisindeki bütün petrolcüleri bitirdiniz” diye vurguladı. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete