GÜNDEM

SATTIĞI ARSALAR, BORÇLU ÇIKTI!

Batman merkeze bağlı Balpınar Beldesi’nde yaşanan olay, akıllarda durgunluk yarattı.

SATTIĞI ARSALAR, BORÇLU ÇIKTI!
16-07-2019 20:08
Google News

 

H.S. isimli şahıs, 80 dönüm arazisini parça parça sattı, “tapunuzu daha sonra vereceğim” dediği arsaların üzerine bir de kredi çekip, borç bırakarak kayıplara karıştı.
OLAY, BALIPINAR’DA YAŞANDI
İddialara göre, 80 dönüm arazisi bulunan H.S. arazisini yıllar içerisinde parça parça Belde Sakinlerine sattı. Alıcılar notere giderek mukavele hazırlatıp, arsa sahibine parayı verdi. 
ARSALARI NOTER HUZURUNDA SATTI AMA TAPU VERMEDİ
H.S. arsaları noter huzurunda Belde Sakinlerine satarken, asa tapularını ise zamanla vereceğini söyledi. Belde Sakinleri, H.S.’ye güvendiği için tapu konusunda ısrarcı olmadı. Yıllarca Belde Sakinleri bu şekilde arsalarını işledi, kimi ev yaptı, kimi ekin ekti. 
SATTIĞI ARSALARI, OĞLUNUN ÜZERİNE KAYIT ETTİ
Belde Sakinlerinden Abdurrahman Çetin ve Zeki Bakır “8 yıl önce H.S.’den 4 dönüm arsa aldım. Tapu yapamadım. Notere giderek mukavele imzalayıp parasını ödedim. H.S. de tapularımızı bugün yarın vereceğini söyleyerek, yıllarca bizi oyaladı. Arsaları yıllar sonra oğlunun oğlunun üzerine kayıt etti” dedi.
ARSALAR ÜZERİNE KREDİ ÇEKTİLER
Tapu beklerken arsalar üzerine kredi çekildiğini öğrenen Çetin, “Arsaları oğlunun üzerine yaptıktan sonra oğlu, tapularımızı çıkardı. Ancak arsalar üzerine 3 Milyon TL kredi çekilmiş. H.S. şimdi kayıp. 1 senedir onu her yerde arıyoruz. Banka bizden borcunu istiyor. Zaten arsaların parasını vermişiz. Bir de şimdi kredi ödememiz isteniyor. Yetkililere durumu İlettik ama sonuç alamadık. Banka, evlerimize, arsalarımıza haciz koydu. 150 nüfus, bu olay yüzünden evsiz kalacak. Olaylar büyümeden yetkililerin el atmasını istiyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete