GÜNDEM

Savaşın izlerini silebilmek için 15 bin TL gerekiyor

Suriye’de yaşanan savaşta evlerine bomba düşmesi sonucu vücudunda ciddi yanıklar oluşan minik Evin’in tedavisi için 15 bin TL gerekiyor.

Savaşın izlerini silebilmek için 15 bin TL gerekiyor
24-08-2015 19:58
Google News

Suriye’de yaşanan ve 3 yıldır devam eden savaşın izleri, minik Evin’in yüzünde kendini daha da derinden hissettiriyor. Yaşanan savaş sırasında Kamışlo’daki bir evin bahçesine düşen bomba, 5 yaşındaki Evin’in vücudunda ciddi yanıkların oluşmasına neden oldu.

AİLE, 1 YIL ÖNCE BATMAN’A GELDİ

Savaşta evlerini kaybeden ve küçük kızlarının vücudunda yanıklar oluşan 9 kişilik Hacı İbrahim Ailesi, yaşadıkları acı olaydan sonra sınırı geçerek Türkiye’ye giriş yaptı. Küçük kızlarını Gaziantep, Ankara ve Malatya’daki hastanelere götüren baba Rezan Hacı İbrahim, tedavi için istenen 15 bin TL’yi karşılayamadığı için kızı Evin’i tedavi ettiremedi. 7 çocuğu ve eşi ile birlikte Batman’a gelen baba Rezan Hacı İbrahim, kapı kapı dolaşarak kızının tedavi masrafları için hayırseverlerden yardım istiyor.

SAVAŞIN ETKİSİNİ ÜZERİMİZDEN ATAMADIK

Evine düşen bombadan dolayı kızının yüzünde ciddi yanıklar oluştuğunu ve savaşın etkisini üzerinden atamadıklarını açıklayan baba Rezan Hacı İbrahim “Bundan 1 yıl önce Suriye’de yaşanan savaşta evimize bomba düştü. Bombada küçük çocuğum evin bahçesinde oynarken vücuduna isabet etti. Çocuğumun yüzünde yanıklar oluştu. Aynaya dahi bakamıyor, kendisinden korkuyor. Kardeşleri de olaydan çok etkilendi. Çocuğum, olaydan sonra içine kapanık hale gelmeye başladı. Onun için endişeleniyorum. Başka şehirlerde hastanelere götürdüm ama parasızlıktan dolayı çocuğumu tedavi etmediler. Ameliyat olması gerekiyor. 15 bin TL masraf istendi. Allah rızası için yardım edin” ifadelerini kullandı. Bahçelievler Mahallesi Öğretmen Evi arkasında ikamet ettiklerini söyleyen Rezan Hacı İbrahim, kendilerine 0506 123 45 18 numaralı hattan ulaşılabileceğini söyledi. (Yusuf Kavak)

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete