GÜNDEM

SAVCIYA ZAM VAR, PERSONELE YOK…

SAVCIYA ZAM VAR, PERSONELE YOK…

SAVCIYA ZAM VAR, PERSONELE YOK…
12-09-2014 21:50
Google News

Adalet Büro Sen Üyeleri, Adalet Bakanlığı’nın personellere karşı sergilediği olumsuz tutumu eleştirmek amacıyla Batman Adliyesi önünde pankartlı eylem yaptı.

Hâkim ve savcıların ücretlerinde iyileştirme yapılmasına rağmen Adliye personellerinin ücretlerinde herhangi bir düzenleme yapılmamasına tepki gösteren Adalet Büro Sen Üyelerinden Feyzullah Ekinci “Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bundan 2 ay önce hakim ve savcılarla birlikte personelin de özlük haklarında iyileştirme yapılacağını açıklamıştı. Fakat geçen hafta hâkim ve savcılara 1.155.00 Tl zam yapılacağını belirtmiş, personele zam yapılması halinde diğer kurumlardaki memurların da isteyeceğinden bahisle bunun mümkün olmayacağını söyleyerek gaflete düşmüştür” dedi.

TORBA YASAYA İLK TEPKİ…

Torba Yasası’nda Adliye personelleriyle ilgili yapılan düzenlemeleri eleştiren Ekinci “Torba Yasası’nda diğer mahkemelere göre iş yoğunluğu fazla olan personelin yüzde 10’u geçmeyecek şekilde ve yılda 6 mesai ücreti dağıtılacaktır gibi komik bir düzenleme yapılmıştır. Bu düzenleme personel arasında anlamsız bir çekişme yaratacaktır. Bakanlığın bize yaptığı üvey evlat muamelesini esefle kınıyoruz” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete