HASANKEYF

SAYILI GÜNLER KALDI

Ilısu Barajı ve HES binasında 450 ton ağırlığında ve 8 bin 150 milimetre çapındaki 6. ve son ünite rötor indirme işlemi tamamlandı.

SAYILI GÜNLER KALDI
09-05-2018 22:18
Google News

Rötorlar, her biri 250 ton kapasiteli 2 ana vinç yardımıyla indirildi. Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) binasında son aşama olan 6. ve son ünite rotor indirme işlemi, dün tamamlandı. Böylece Ilısu Barajı'na su tutulmasına sayılı günler kaldı.

"2 HAZİRAN'DA SU TUTULMAYA BAŞLANACAK"

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, "Şantiye görevlisi arkadaşlarla toplantılarımızı yaparak Haziran ayında suyu tutacak şekilde çalışmalarımız sürüyor. Haziran ayında Allah nasip ederse suyu tutmaya başlayacağız. Birden yükseltmeden kademeli olarak kapakları indirip suyu tutmaya başlayacağız. Bugün Ilısu Barajımızda 450 tonluk son ünitemize 6. rotoru indirdik. Elektrik, elektronik aksam bakımından çok önemli bir aşama. Geldiğimiz noktada barajımız hızla elektrik üretmeye hazır hale geliyor" dedi.

2 AY İÇİNDE ENERJİ ÜRETİR HALE GELECEK

DSİ Genel Müdürlüğü Barajlar ve HES Dairesi Başkan Yardımcısı Ahmet Çetinkaya da hassas bir çalışma ile rotor indirme işleminin gerçekleştirildiğini söyledi. Çetinkaya, indirilen rotorun 450 ton ağırlığında olduğuna, stator ile arasında 2 santimetre boşluk olduğundan, hassas bir çalışma yapıldığına işaret ederek, "2 ay içinde her şey tamamlanarak santralimiz işletmeye hazır hale gelecek” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?