YAŞAM

Sebze fiyatları cep yakıyor

Batman ’da kurulan semt pazarlarında esnaf ve vatandaşlar, fiyatların yüksek olmasından şikâyetçi.

Sebze fiyatları cep yakıyor
08-11-2022 14:47
08-11-2022 14:48
BATMAN
Google News

Batman’ın Yenişehir Mahallesinde her hafta pazartesi günü kurulan semt pazarında sessizlik hakim. Sebze ve meyve fiyatlarının yüksek olması nedeni ile vatandaşlar semt pazarına uğramaz hale geldi. Yaz mevsiminde kilosu 2 liraya kadar gerileyen domatesin kilosunun 20 liranın da üzerinde olması hem satıcıyı hem de vatandaşı mağdur etti. Esnaf da vatandaş da fiyatların düşmesini dört gözle bekliyor. Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar “Geçen yılı göre fiyatlar çok yüksek seviyede. İstediğimiz her şeyi alamıyoruz, aldıklarımızı da daha az kiloda alıyoruz. Uzun süredir bu fiyatların inmesini bekliyoruz, yetkililerin bu konuya duyarlı davranmalarını bekliyoruz” dedi.

ZAMLAR, SEBZE FİYATLARINA YANSIYOR

Pazar esnafı ise “Temel gıda ürünlerinin bazı hafta veya aylarda yetersiz olduğu zaman ister istemez fiyatları yükseliyor. Artan akaryakıt ve giderler, bu da fiyata yansıyor. Bu durum bizi de zor duruma sokuyor, vatandaşlar gelip fiyatı sorduktan sonra alışveriş yapmıyor” dedi.

PAZARDA FİYATLAR ŞÖYLE:

Domates 12-23 TL, biber 6-10 TL, salatalık 10 TL, havuç 8 TL, patlıcan 7-10 TL, marul 5 TL, lahana 6 TL, karnabahar 10 TL, ıspanak 7-10 TL, soğan 7 TL, patates 7 TL.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?