ROPÖRTAJ

Secaettin Aydoğ “Bütün Türkiye tanıyor ama Batman tanımıyor”

Secaettin Aydoğ “Bütün Türkiye tanıyor ama Batman tanımıyor”

Secaettin Aydoğ “Bütün Türkiye tanıyor ama Batman tanımıyor”
26-02-2018 16:26
Google News

 

O iyi bir eğitmen,
İyi bir sporcu…

Uzun yıllar hentbolda hem oyunculuk hem antrenörlük yapmış.
Milli Takım’da oyuncu ve kaptan olarak yer almış.
Şu anda Batman Belediyesi Hentbol Takımının başında.
Takımına ve kendine güveniyor;
Süper Lig’i garantilemiş gibiyiz” diyor.
Hedefi, takımı şampiyon yapmak…
Hem de hentbol maçlarına ilginin, yok denecek düzeyde olduğu Batman’da…
Sitem ediyor;
“İyi bir takımınız var”
“Türkiye, bu takımı tanıyor”
“Ama Batman Halkı, maçlarına dahi gelmiyor”
Sitemlerinden Batman Basını da nasibini alıyor;
“Basın, maçlarımızı neredeyse hiç yazmıyor” diyor
Futbol gibi hentbolun da marka değerinin yaratılmasını istiyor.
Yıllarını hentbola adamış bir isim
Secaettin Aydoğ…
Keyifle okuyacağınız bir sohbetle baş başa bırakayım sizleri…


……..
-Kendinizi kısaca tanıtır mısınız? Secaettin Aydoğ kimdir?
1961 Kayseri doğumluyum. Ankara Gençlik Spor Akademisini bitirdim. 40 yıldır Ankara’dayım. 40 yıldır hentbolda hem sporculuk hem antrenörlük yaptım. Milli Takımda oynadım, şampiyonluklar yaşadım. Uzun yıllar milli takım kaptanlığı ve oyunculuğu yaptım. Milli Takım antrenörlüğü yaptım. 18 yıldır da süper ligde antrenörlük yapıyorum. Şu anda Batman’da Batman Belediyesi Spor Kulübünün Hentbol Takımının başındayım”
“HENTBOLUN MARKA DEĞERİ BİR TÜRLÜ OLUŞTURULAMIYOR”
-Hentbolun, Türkiye’de karşılığı yok gibi. Futbolun gölgesinde kalıyor, öyle değil mi?
Şuanda hentbolun branş olarak gerekli marka değeri yaratılmamış durumda. Özellikle son 8–10 yıldır müthiş bir düşüş sergiliyor. Aslında çok da sevilen bir spor dalı. Benim oynadığım dönemlerde çok sevilen bir spor dalıydı. Firmaların, şirketlerin, belediyelerin iyi takımları vardı. Milli Takım başarılıydı. Önemli bir seviyedeydi hentbol. Seyirci potansiyeli yüksekti. Ama ne yazık ki son zamanlarda bunda düşüş var” 
“SADECE HENTBOLU SEVENLERLE YÜRÜYOR BU BRANŞ”
-Neye bağlıyorsunuz bu düşüşü?
Bunu kim yönetiyor? Federasyon. Demek ki birebir sorumlu odur. Hentbolumuzun, basketbol veya voleybol gibi marka değeri oluşturulmalı. Ulusal basında gerekli organizasyonlarla yapılmalı bu. Şuanda sadece hentbolu sevenlerle yürüyor bu branş”
“BATMAN BELEDİYESİ VE VALİLİK, SPOR KONUSUNDA POZİTİF”
- Batman’dan ilk teklif geldiğinde ne düşündünüz? 
1999-2000’lerde Diyarbakır’daydım. Rahmetli Gafur Okan ile birlikte çalıştım. Futbol ve hentbol adına güzel bir proje yapmıştı. Hentbolda, şampiyonluğa oynayacak bir takım kurmuştu. 2 sene gidip geldim. O yıllardan bölgeyi iyi biliyorum. Burada da Kulüp Başkanı, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy ve Başkan Yardımcısı Hacı Murat Şahin, bana bu teklifi yaptığında, önce gelip Batman’ı görmek istedim. Geldim gördüm. Proje iyi geldi, Vali Bey’i de pozitif bulunca teklifi kabul ettim

“TAKIM BAŞARILI OLACAK Kİ ÇABALAR MEYVELERİNİ VERSİN”
-Nasıl buldunuz Batman’ı hem spor anlamında hem şehir anlamında?
Çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Bir kere Şevket Bey ve Hacı Murat Şahin spor adına, Batman Gençliği adına müthiş çalışmalar yapıyor. Çocuklar, gençler, öğrenciler spor imkânını yakalayacak, üst seviyede başarılı takımlar çıkaracak ki bu çalışmalar meyvesini versin. Hentbolda şu anda iyi işler yapılıyor. Güzel ve başarılı bir şekilde ilerliyoruz. Spor alanındaki tesisleşme de Batmanlı Gençlere çok faydalı olacak, inanıyorum” 
“TESİSLER YETERLİ DEĞİL”
-Tesisler yeterli mi?
Şuanda yeterli değil. Yapımı süren tesisler tamamlanınca işlerimiz daha da kolaylaşacak”
-Hentbolda toplam kaç sporcumuz var? 
“Şuanda A Takım olarak 18 oyuncumuz var. Altyapıda yaklaşık 190 sporcumuz var. Onların sorumlusu Nilgün Atar Hoca. İnşallah Süper Lige çıktıktan sonra projeyi geliştirip daha sistemli bir düzene oturtacağız. Bu sayı, mutlaka artacaktır” 
 “BATMAN GENÇLİĞİ ÇOK YETENEKLİ”

-Takım umut vaat ediyor mu?
İnanılmaz derecede. Batman gençliği çok yetenekli. 1 Brezilyalı var, 2 Ukraynalı var, 1 de Sırp olmak üzere 4 yabancı oyuncumuz da var. Buranın dışında gelen yerli oyuncular da var. Batman’dan 3–4 oyuncumuz var. Bunların kondinasyonlarını yaptık. 1.lig için yeterli. Süper Lige yüzde 90 çıkacağız. Ama Süper lig için daha farklı bir formata çevirmemiz lazım. Yabancı oyuncu sayımızı arttırmamız lazım. Gelişmemesi nedeniyle alt yapıdan sporcu gelmediği için mecbur yabancı ağırlı kurmak zorunda kalıyoruz. Batman, Diyarbakır, Van, Mardin… Federasyon buralarda alt yapı projeleri yapsa 4–5 yılda çok başarılı sporcular çıkar” 
“SÜPER LİG’DEN SONRA ŞAMPİYONLUK ÇABAMIZ BAŞLAYACAK”
-Süper Lig yolunda kaç maçınız kaldı?
“Kırşehir, 17 Mart’ta buraya geliyor. Deplasmanda bu takımı yendik. 6 farkla burada da yenersek Süper Lig’e yaklaşıyoruz. 7 Nisan’da Gümüşhane deplasmanı var. 14 Nisan’da da tek yenilgimizi aldığımız İzmir Büyükşehir Belediyesi bizim eve geliyor. O iki maç, şampiyonluğu belirleyecek. Gümüşhane, hentbola 4–5 yıldır iyi yatırım yapıyor. Buradaki maçta provokasyon yarattı. Onun için oradaki maç da gergin geçecek gibi. Buradaki seyirci, iki takım el ele diye çağırmıştı. Bizde kesinlikle küfür ve hakaret yok”
“İYİ BİR ŞEY YAPACAKSANIZ BUNUN BİR BEDELİ OLMALI”

-İddia edildiği gibi yabancı uyruklu hentbol oyuncularına büyük meblağda paralar ödendi mi? 
“Açıkçası ödenen paralarla ilgili konuşmam pek doğru olmaz. Ama şunu kabul etmek lazım; iyi bir şey yapacaksanız bunun bir bedeli olması lazım. Şunu söyleyebilirim, iddia edildiği gibi çok büyük rakamlar ödenmiyor. Ödenen rakamlar genelde 1. Lig rakamları. Fiyat konusunda yapabileceğiz minimum şeyi yaptık. Kadroyu onun için sınırlı tuttuk”
“GÜZEL BİR HENTBOL TAKIMINIZ VAR, SAHİP ÇIKIN”
-Basının ilgisizliğinden yakınıyorsunuz?
“Evet, ne yazık ki. Sadece basına değil, tüm Batman Halkına söylüyorum, çok güzel bir takımınız var. Şampiyonluğa gidiyoruz. Ama gerekli ilgi gerçekten yok. Güzel bir malzemeniz var. Bütün Türkiye, takımı tanıyor şuanda. Lütfen siz de maçlarımızı takip edin, en azından Batman’daki maçlarımıza gelin, takımınıza destek olun”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete