GÜNDEM

“SEÇİLMİŞLER OLARAK ATANMIŞ KAYYUMLARI TANIMAYACAĞIZ”

Belediye Başkanları ve İl Genel Meclis Üyeleri’nin görevden uzaklaştırılmaları ve Belediyelere kayyum atama tartışmaları, Belediyede düzenlenen basın toplantısında değerlendirildi.

“SEÇİLMİŞLER OLARAK ATANMIŞ KAYYUMLARI TANIMAYACAĞIZ”
30-06-2016 21:33
Google News

TOPLANTIYA, GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILAN İSİMLER KATILDI

Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, Beşiri, Balpınar, İkiköprü ve Gercüş Belediyesi Eş Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, HDP ve DBP İl Yönetimi ile basın mensupları katıldı.

“BU BİR SİVİL DARBEDİR”

Basın toplantısında konuşan Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir “Bu bir sivil darbedir. Her Bakan buraya gelip karalama kampanyası yürütüyor ve halk üzerinde algı oluşturmaya çalışıyor. Atanmış bir İçişleri Bakanı tarafından hukuksuz bir şekilde görevden uzaklaştırıldık. Ama ‘bizi halk seçti, halk görevden alabilir’ diyerek göreve devam ettik. Resmi olarak belki imza yetkimiz yoktur ama çalışmaları takip ettik, birlikte kararlar alıp halkımıza hizmet etmeyi sürdürdük” dedi.

“GELEN KAYYUMU TANIMAYACAĞIZ”

Kayyum atamalarına ilişkin konuşan Özdemir “Kayyum atamasından sonra da halkımıza hizmet vermeye devam edeceğiz. Gelen kayyumu tanımayacağız. Kimi atayacaklar, nasıl yapacaklar bilmiyoruz. Ama biz o kayyumları Batman halkı olarak da tanımayacağız” dedi.

“KEYFİ BİR ŞEKİLDE GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDIK”

Görevden uzaklaştırılan İl Genel Meclis Eş Başkanı Mehmet Salih Altun, basın açıklamasını okuyarak “Hukuksuz ve keyfi olarak Eş Başkanlar ve Belediye Meclis Üyeleri görevden uzaklaştırıldı, onlarcası ise tutuklandı. Müfettişlerle Belediyelerimiz abluka altına alınarak tüm harcamalarımız didiklenmektedir. Anti demokratik uygulamalara rağmen hukuk dışı hiçbir harcamayı tespit edemiyorlar. Bu süreci 2009-2013’lerde de yaşadık. Korkutarak ve sindirerek yapamadıklarını, kayyum yolu ile darbeyle yapmaya çalışıyorlar. % 49 halk iradesi ile geldiğini dilinden düşürmeyenler, % 60–90 ile seçilmiş Belediyelere el koymaya çalışıyor” dedi.

KAYYUM BELLİ Mİ?

Toplantıda konuşan DBP İl Eş Başkanı Abdulbari Karaağaç ise Mehmet Salim Ensarioğlu’nun Batman Belediyesine kayyum olarak atanabileceği söylentisini aldıklarını belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete