HALKIN SESİ

SEÇİM BİTTİ, UMUTLAR YENİDEN YEŞERDİ

1 Kasım seçimleri ile birlikte ülkedeki siyasi belirsizlik sona erdi.

SEÇİM BİTTİ, UMUTLAR YENİDEN YEŞERDİ
04-11-2015 14:47
Google News

Ekonomide iyileşmeler beklenirken, vatandaş da seçimlerin tamamlanması ile birlikte eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal yaşantıya kadar her alanda yapıcı reformların yapılması beklentisi içerisine girdi. Esnafın en büyük umudu ise çözüm sürecine kalındığı yerden devam edilmesi…

“ÇİFTÇİNİN SORUNLARI ÇÖZÜLSÜN”

1 Kasım seçimlerini değerlendiren esnaf, çözüm sürecine kalındığı yerden devam edilmesini istiyor. Çiftçinin sorunlarının da çözülmesi gerektiğini belirten Abdulbaki Biçer “Türkiye yeni güne umutla uyandı. Geçtiğimi günler kimsenin hatırlamak istemediği günlerdi. Herkes biran önce seçimin yapılmasını bekliyordu. Seçim oldu ve bitti.  Vatandaş yeni güne barışın gelmesiyle, yaşanan savaş ortamının bitmesiyle, çözüm sürecinin başlamasıyla ve huzurun tekrar geri gelmesiyle dileğiyle uyandı. İnşallah biz çiftçilerin emeği değer görür. Ürettiğimiz ürünler istediğimiz fiyata satılır. Seçim sonuçları umarız bizim sektörün de kalkınmasına katkı sağlar” dedi.

“VAATLER YERİNE GETİRİLSİN”

Batman esnafı, ardı ardına yapılan seçimlerin, ekonomiyi olumsuz etkilediğini savunuyor. Ekonominin düzelmesini bekleyen ancak tek isteklerinin barış olduğunu açıklayan Esnaf Çetin Baz “İki seçimin ardı ardına gelmesi biz esnafları bitirme noktasına getirdi. Esnaf bir seçimi daha kaldıramazdı. Geçtiğimiz gün seçim yapıldı. Seçimin ülkemize hayırlara vesile olmasını dilerim. Seçim de verilen vaatlerin yerine getirilmesini istiyoruz. İktidar olan partinin ülkemiz için en iyi şekilde çalışmasını istiyorum. Tek isteğimiz kanın dökülmemesi ve anaların ağlamamasıdır” şeklinde konuştu.

“EKONOMİK OLARAK ÇÖKÜŞ İÇERİSİNDEYİZ”

Esnaflardan Ahmet Gün ise piyasanın düzelmesini dört gözle beklediklerini belirterek “Bir seçimi daha geride bıraktık. Ülkemiz için hayırlı olsun. Seçimde olumsuz bir şey olmadı. Seçimin biran önce bitmesini isteyenler arasında ben de vardım. Çünkü ekonomik anlamda çöküş içindeydik. Umarım bu seçim esnaf için kurtuluş olur. Ekonomik durum düzelir. İktidar olan partinin esnaf için verdiği vaatleri yerine getirmesini istiyorum. İnşallah güzel günler göreceğiz halk ve esnaf olarak” dedi.

“BELİRSİZLİK SONA ERDİ”

Kentte gazete dağıtıcısı olarak görev yapan Azmi Atlak ise 1 Kasım seçimlerini değerlendirirken “Yıllardır gazete dağıtıyorum. Zor olmasına rağmen işimi severek yapıyorum. Bu işi yaparken kentin tamamıyla diyalog halinde kalma fırsatımız oluyor. Son süreçte halkta umutsuzluk gözlemliyordum. Ancak seçimlerin tamamlanması ile birlikte rahatlama söz konusu.  Umarım bu seçimler hepimiz için hayırlı olur. Bir belirsizlik vardı ve bu belirsizlik sona erdi. Umarım güzel şeyler olur”

SONUÇLARDAN MEMNUN DEĞİLİM

Seçim sonuçlarında hüsrana uğradığını söyleyen Batmanlı vatandaş Mehmet Rıza Aydın “Seçimden memnun olmadım. Çünkü benim bağlı olduğum parti oy kaybetti. Ona üzülüyorum. Ama barajı aşması bizi sevindirdi. İktidar olan partinin görevini en iyi şekilde yapmasını istiyorum. Gençlerimiz işsiz. İktidar olan partiden gençlerimiz için iş ortamları kurmasını istiyorum. Özellikle doğuya fabrikaların yapılması ve yeni iş istihdamları kurmasını istiyorum. Herkesin barış ve kardeşlik için yaşamasını istiyorum” değerlendirmesini yapıyor.

“RAHAT BİR NEFES ALDIK”

Ebubekir Polat isimli öğrenci de seçim sonuçlarının bölgemize ve ülkemize huzur getirmesi temennisinde bulunarak “Rahat bir nefes aldık. İki seçim artarda gelmesi halkımızı özellikle esnaflarımızı çok sıkmıştı. Seçim bitti ve bir parti iktidar oldu. İktidar olan partiden üzerine düşeni en iyi şekilde yapmasını istiyorum. Özellikle dolaba koydukları çözüm sürecini tekrar yürürlüğü koymalarını istiyorum. Öğrenciler içinde verilen vaatlerin tutulmasını istiyorum. Tüm halkımızın barış ve huzurlu yaşayacağı bir ortam hazırlamasını istiyorum” dedi.

“İŞ ALANLARININ ARTTIRILMASINI İSTİYORUZ”

Esnaflardan Süleyman Aslan da 1 Kasım seçimlerini değerlendirirken “Batman’da esnaflık yapıyorum. Seçim sürecinde ben ve diğer esnaf arkadaşlarımız çok zor günler geçirdik. Hatta bazı esnaf arkadaşlarımız dükkânlarını bile kapattı. İnşallah bu seçim ekonomik kriz çözülür. Hasret kaldığımız huzurlu günler geri gelir.  Ekonomi canlanır. İktidar olan partinin yeni iş ortamları kurmasını istiyoruz. Özellikle gençlerimiz için yeni projeler üretilsin” ifadelerini kullandı.

“ÇÖZÜM SÜRECİNE TEKRAR DÖNÜLSÜN”

Ömer Yeşil isimli öğrenci, seçim sürecinin tamamlanması ile birlikte barış sürecine dönülmesini isteyerek “Nihayet seçim bitti. Herkes rahat bir nefes aldı. Biz öğrenciler verilen vaatlerin yerine getirmesini istiyoruz. İktidar olan partiden özellikle atanamayan arkadaşlarımız için bir çözüm bulmasını istiyorum. Okuyoruz ama atanamama korkusu ile yaşıyoruz. Bu konuda yeni çözümler getirilsin” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete