SİYASET

“SEÇİMDE YÜZDE 20’Yİ AŞACAĞIZ”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Emin Ekmen, memleketi Batman’da gazetecilerle bir araya geldi. Ekmen “İlk seçimde Deva Partisi’nin yüzde 20’den fazla oy alacağı konusunda iddialıyız” dedi.

“SEÇİMDE YÜZDE 20’Yİ AŞACAĞIZ”
29-11-2021 16:24
29-11-2021 16:26
BATMAN
Google News

 “VATANDAŞ, İKTİDAR PARTİSİNDEN UZAKLAŞIYOR”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Emin Ekmen, memleketi Batman’da gazetecilerle bir araya geldi. İl Başkanı Melik Müjdeci ve Merkez İlçe Başkanı Şehmus Yılmaz’ın da katıldığı toplantıda konuşan Ekmen “Sahada gördüğümüz izlenim vatandaşın iktidar partisinden hızla uzaklaştığı yönünde. Cumhurbaşkanı ‘ekonomik kurtuluş savaşı’ söylemi ile kötü yönetimin sonuçlarını yine başkalarına yüklemeye çalışıyor ancak diğer taraftan da elektriğe, doğalgaza, vergilere fahiş zamlar yapmaktan geri durmuyor. Eğer gerçekten bir ekonomik savaşta olduğumuza inanıyorsa önce 13 uçağından 12’sini satsın, devlet bütçesindeki son model 120 bin makam aracının israfını ortadan kaldırsın, külliyenin muhasebe dahi edilemeyen giderlerini düşürsün, konvoylarını küçültsün. Ondan sonra garip gurabadan fedakârlık beklesin” dedi.

“PARTİLİLERİMİZE CEZA KESİLMESİ UTANÇ VERİCİ”

Partisinin Batman İl Yönetimine broşür dağıttıkları gerekçesi ile ceza kesilmesini eleştiren Ekmen “Türkiye’nin yarınlarına umut olacak çözüm önerilerimizi dağıttıkları için ceza kesilmiş. Bir siyasi parti tabi ki esnafı gezecek, tabi ki basın açıklaması yapacak” dedi.

“DEVA, YÜZDE 20’NİN ÜSTÜNE ÇIKACAK”

DEVA Partisi’nin sahada hızla kabul gördüğünü belirten Ekmen, “Türkiye’de gündelik tartışmalardan uzak; ekonomi konusunda çok iddialı bir kadroya sahip olan ve çözüm odaklı bir siyaset yürüten DEVA Partisi sahada hızla kabul görüyor. Ülkenin sorunlarına ilişkin 20 başlıkta eylem planı hazırladık. Sosyal yardımlar, tarım, ekonomi, kadınlar, gençler, herkesin sorunlarına çözüm bulacak eylem planları. Bunları aylarca üzerinde çalışarak, bütçelendirmesini yaparak hazırladık. İktidara geldiğimiz de uygulayacağız. Bunca korku iklimi, medya ambargosu ve her türlü engellemeye rağmen sahadaki her alanda yoğun bir teveccüh ile karşılaşıyoruz. İlk seçimde iktidar partisinin oy oranı yüzde 20’nin altına düşecek, DEVA Partisi ise yüzde 20’lerin üzerine çıkacak” dedi.

VALİ’YE TEŞEKKÜR ETTİ

Batman Yerel Gündemini ele alan Ekmen “Petrolspor'u tebrik ediyoruz. Bu başarıda katkısı olan Petrolspor Başkanı, yönetimi, taraftar grupları, Batman Valisi ve Emniyet Müdürünü tebrik ederim. Kanaat önderleri, düğün masraflarını azaltmaya dönük ortak karar almış, tebrik ediyorum. Batman'a Turizm Fakültesi kurulacağı haberini aldık. Fakültenin, yoksulluğa bırakılan Hasankeyf’te kurulması gerektiğini düşünüyoruz. Hasankeyf'i koruyamadık ancak vatandaşın faydasına olacak her yeni adımı olumlu buluyoruz. Bir diğer konu, AVM arsasının satışı ilanıydı. Yeniden yapılması durumunda bile satış ihalesinin üzerinde bir rakamın olduğu bir yerin bu şekilde satışa çıkarılması düşündürücüdür. Belediyenin finansman ihtiyacı olabilir. Bir yeri satarak bu olmaz.  Kimsenin ihaleye girmemiş olması, fiyatın aşağıya çekileceği şeklinde bir kaygıyı da beraberinde getiriyor insanlarda” dedi.

“E-DEVLETTEN PARTİ ÜYELİKLERİNİZİ KONTROL EDİN”

971 ilçenin 675’inde atama yaptıklarını belirten Ekmen “Toplam 81250 üyemiz var. Batman’da 1500 üyemiz var. Parti binalarımızın, kongrelerimizin bir miting havasında olması bu iktidarın gidici olduğunun göstergesidir. Bizler fakirin, fukaranın, esnafın, çiftçinin sofrasına, kapısına gidiyoruz. Ekonomi gerçekten kötü bir durumda. Birçok üründe fiyatlar kat kat artıyor. Biz dersimize iyi çalıştık. Bu arada herkesten ricamız, E-devlet sisteminden siyasi partiliklerinizi sorgulayın. Rızanız dışında partilere üyeliğiniz yapılmış olabilir. Partimize üye olmaya gelenlerde bu tür durumlarla çok karşılaşıyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete