GÜNDEM

SEÇİMDEN NOTLAR...

SEÇİMDEN NOTLAR...

SEÇİMDEN NOTLAR...
02-11-2015 02:22
Google News

* Batman’da oy verme işlemi saat 07.00’de başlayıp 16.00’da sona erdi.

* İl Seçim Kurulu tarafından sandıkların birleştirildiği okullarda zaman zaman izdiham yaşandı.

* Oy kullanmak isteyen vatandaşlar, renkli görüntüler oluşturdu. Hasta, engelli ve yaşlı seçmenler, yakınlarının sırtında ya da üç tekerlekli el arabalarda oy kullanacakları okullara taşındı.

* Oy verme işlemi sürerken bazı noktalarda tansiyon zaman zaman yükseldi. Cudi Mahallesi’nde bulunan Yavuz Selim İlkokulu’nda HDP’li sandık başkanı, henüz bilinmeyen bir nedenle görevden alınırken, Sason ve Batman’da hakkında arama kararı bulunan 4 kişinin de güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındığı ileri sürüldü.

* Oy verme işleminin tamamlanması ile birlikte İl Seçim Kurulu’na getirilen ilk sandık Güvercin Köyü’nün 1436 no’lu sandığı oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre sandıktan HDP’ye 137, AK Parti’ye ise 5 oy çıktı.

* Oy verme işleminin sürdüğü saatlerde siyasi partilerin milletvekili adayları, okulları gezerek oy verme işlemini takip etti.

* Sandık görevlileri, olası bir elektrik kesintisine karşı ışıldak ve aydınlatıcılarla tedbir aldı.

* Seçimler, sessiz ve sakin geçti. 7 Haziran seçimlerinde yaşanan coşku ve heyecanın, 1 Kasım seçimlerine yansımadığı gözlemlendi.

* Halkların Demokrat Partisi (HDP) yetkilileri, oy verme işlemi tamamlanıncaya kadar kutlama yapılmaması ve sandıkların terk edilmemesi konusunda sık sık uyarı yaptı.

*Batman merkeze bağlı Çayüstü Köyü’nde mağarada yaşamlarını sürdüren aileler, 7 Haziran seçimlerinde köy camisinde oy kullanırken, bu kez güvenlik gerekçesi ile sandığın taşındığı Çayüstü Köyü’ne bağlı Sırt Tepesi mezrasında, 137 seçmen, açık havada oylarını kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete