SİYASET

“Seçimin sürprizini Deva Partisi yapacak”

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Batman ve Diyarbakır’da teşkilat mensuplarıyla bir araya gelerek büyükşehir, il ve ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte esnaf, STK ve dernek ziyaretlerinde bulundu.

“Seçimin sürprizini Deva Partisi yapacak”
23-02-2024 16:45
23-02-2024 16:50
BATMAN
Google News
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen “Mikrofon sesini kısmak otoriter bir müdahaledir. Hiçbir konuşmacı konuşmasının tamamını zaten Kürtçe veya Lazca yapmıyor, güne özgü ifadeler kullanıyor. Yapılması gereken, tercüme edilerek tutanaklara geçirilmelidir. BM’nin kabul ettiği bir ana dil gününde böyle bir tutum kabul edilemez. Meclis’e bazen yabancı heyetler geliyor. İngilizce, Fransızca, Arapça, Almanca tercümanlar hazır bulunuyor.  Bu ülkenin kadim dilleri var. Kürtçe, Arapça, Lazca, Çerkezce, Gürcüce bu kadim dillere ait bir tercüman tahsis etmek bu devletin demokrat ve çoğulcu yönetim anlayışına işaret eder. Bugüne kadar bunun Meclis’te gerçekleşmemiş olması bir eksikliktir. Türkiye’nin demokratikleşme hedeflerinin iyi olduğu dönemlerde seçim kanunundaki Türkçe dışındaki dillerde propaganda yapma yasağı kaldırıldı. Burada bir anormallik yok. Ama oradakinde (Meclis’te Kürtçe konuşmada mikrofon sesinin kısılmasında) ikiyüzlülük var. Cumhur ittifakının dayattığı siyasete karşı AK Parti’nin direnememesi iki yüzlülüktür. Bunun tezahürüdür’’ dedi.
“DEVA’YA DESTEK KÜRT MESELESİNDE DEMOKRATİK YAKLAŞIMI GÜÇLENDİRECEKTİR”
DEVA Partisi’nin kurulduğu günden bu yana başta Kürt meselesinde demokratik, çoğulcu, adil ve eşitlikçi yaklaşımıyla bölgede kuvvetli bir ilgi çektiğinin altını çizen Ekmen, şöyle devam etti:  “Altılı masa bu ilgiyi zedeledi. Ve test etme imkânını elimizden aldı. Diyarbakır’daki seçmenlere çağrımız şudur; Diyarbakır’dan vereceğiniz destek ile Ali Babacan’ın siyasetteki demokratik, özgürlükçü hak ve hukuka dayalı söylemini güçlendiriniz. Her ilçede aday çıkardık. Arkamızda devlet ve belediye gücü olmadan kuvvetli bir kampanya yürütüyoruz. Adayımıza verilecek destek aynı zamanda Kürt meselesine demokratik yaklaşımı güçlendiren bir desteğe dönüşecektir. Kayyıma karşıyız. Kayyım bir memleket ile o memleketin yönetimi arasındaki bağı kesiyor. Bugün kayyımlar dışarıdan atanıyor. Meclis’i devre dışı bırakıyor. Müteahhitleri dışarıdan getiriyor. İdarecileri dışarıdan atıyor. O şehirle bütün bağlarını kesiyor.”
“SÜRPRİZ YAPACAĞIZ”
Seçimlerde başarı kriterinin göreceli olduğunu söyleyen Ekmen, şöyle konuştu:“Örneğin Kılıçdaroğlu yüzde 48 aldı ama başarısız sayıldı. Yeniden Refah 2.8 Zafer Partisi yüzde 2 aldı ama başarılı kabul edildi. DEVA Partisi yerel seçimde hem Diyarbakır hem Türkiye’de sürpriz yapacaktır. Meclis’te grup oluşturmak için görüşmelerimiz var. Demokrat Parti, Bağımsız milletvekilleri ile başka partilerin görüşme talepleri vardır. Biz organik, doğru ve vatandaşa samimi görünen bir iş olsun istiyor. Seçimden sonra bir grup kuracağımıza inanıyorum.”

HABER: Bayram Ayhan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Yorumcu Hasan
Yorumcu Hasan 2 ay önce
Bu ülkenin kadim dilleri var. Kürtçe, Arapça, Lazca, Çerkezce, Gürcüce bu kadim dillere ait bir tercüman tahsis etmek e-tercumeburosu.com bu devletin demokrat ve çoğulcu yönetim anlayışına işaret eder. Bugüne kadar bunun Meclis’te gerçekleşmemiş olması bir eksikliktir diye belirten Mehmet Emin Ekmen isterse gerçekten bu dillerde kolayca hizmet edinilebilir...
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete