HALKIN SESİ

SEÇİMLERİN EN ETKİN TANITIM ARAÇLARININ BAŞINDA MEDYA GELİR

Yazılı ve görsel basın, günler öncesinden adayları ve partileri tanıtmaya başlar, vaat ve söylemlerini halka yansıtarak tanınmalarını sağlar.

SEÇİMLERİN EN ETKİN TANITIM ARAÇLARININ BAŞINDA MEDYA GELİR
20-06-2018 12:23
Google News

Bu ülke genelinde de, Batman’da da böyledir.
Şimdiye kadar yapılan tüm seçimlerde ilimizdeki partiler ve adaylar, gazete ve gazetecilerle iç içe olmuş ve birlikte çalışmışlardır. 
Batman Basını da yine aynı dönemlerde tarafsızlığını korumuş ve adayları kendi ağızlarından çıkan cümlelerle tanıtmıştır.
Eğer Batman yerel medyasını takip ediyorsanız yaklaşık 2 aydan beri 1. sayfalar seçim, parti ve aday haberleriyle dolup taşmaktadır. 
Milletvekili adayları ve partiler, verdikleri demeçlerle seçmeni etkilemeye çalışırlar.
Basın bunu yapmaktan imtina etmiyor ama sanırım çok iyi niyetli olacak ki; partiler ve adaylar bu durumu istismar edip basını kendilerine alet etmek istiyorlar!
Her şeyin bir bedeli olduğu gibi seçim sürecinde de yapılan tanıtımlar için küçük çaplı da olsa bedeller ödenir.
Batman gibi bir şehirde partilerin gazetelere ödediği reklam paralarının tutarı 4-5 bin lirayı geçmez ama, maalesef bu seçimde bundan da vazgeçildi ve basın bir dereceye kadar reklam konusunda yok sayıldı.
Haberlerini gönderdiklerinde ve yayınlandığında iyi, muhabirlerin adayları takibinde iyi, manşetlere taşımak iyi de o emeğin karşılığını vermeye geldiğinde partiler ve adaylar es geçmeyi biliyorsa basın da elbette gereğini yapacak ve uyarılarda bulunacaktır.
Hemen belirteyim ki; hiçbir basın mensubu parti veya adayının vereceği 3-5 kuruşluk reklam gelirinin muhtacı değildir ama, doğrusu oyunun kurallara göre oynanması gerekir. 
İşte bu nedenledir ki; Batman basınının çoğunluğu bir araya gelerek bu konuda ortak karar aldı ve siyasi partilerle adayları uyardı. 
Tekrar ediyorum;
Bu uyarı reklam verilmesi için değil.
Seçimlere 5 gün kala alınan karar bir uyarı ve hatırlatmadır. 
Hiç değilse bundan sonraki seçimlerde basın göz ardı edilmemeli ve emeğinin karşılığı verilmelidir. 
Diğer şehirlerdeki gazetelere boy boy ilanlar verilirken ve hatta bu giderlerin bir kısmı siyasi partilerin genel merkezleri tarafından karşılanırken bizde bunun yapılmaması elbette gücendirir, küstürür.
Aslında Batman Basını da bununla iyi bir imtihan vermiş ve kararlılığını ortaya koymuştur. Bundan sonraki seçimler dışında benzer seçimlerde de kişiler ve kurumlar basının kararını göz önünde bulundurmalı ve ona göre hareket etmeliler.
Batman basınının uyarısı tüm adaylar ve partiler içindir.
Umarım, alınan karar dikkate alınır ve yapılan haksızlıklar ile kırılan gönüller tamir edilir…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete