GÜNDEM

Seçmen listenizde adınız var mı?

Cumhurbaşkanı seçimi ile 28. dönem milletvekili genel seçimi için geri sayım devam ederken, YSK'nın kararları doğrultusunda 14 Mayıs seçimlerinde oy kullanacak seçmen listeleri 20 Mart 2023 Pazartesi Günü saat 08.00 itibarıyla ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarıldı.

Seçmen listenizde adınız var mı?
22-03-2023 09:20
21-03-2023 17:45
Google News

İTİRAZLAR 2 NİSAN’A KADAR YAPILABİLECEK

Muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri 2 Nisan'da askıdan indirilecek ve itiraz süreci sona erecek. Seçim kurulunca 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri çerçevesinde mahalle muhtarını bilgilendirdi. Muhtarlarla yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler verilirken, seçmen listeleri de 20 Mart Pazartesi Günü itibarıyla muhtarlıklarda askıya çıktı.

LİSTELER 2 NİSAN’DA İNECEK

Seçmen listeleri 2 Nisan 2023 Pazar günü saat 17.00'da askıdan indirilecek. Seçmen listeleri 20 Mart itibarıyla muhtarlıklarda askıya çıktı. 14 gün askıda kaldıktan sonra 2 Nisan'da askıdan indirilecek. Askıdan inen evrakları muhtarlar seçim kuruluna 3 Nisan'da teslim edecek. Askı listeleri soy isim baş harflerine göre hazırlandı. Muhtarlar seçim boyunca hafta sonu da dahil görevli olacak. Seçmen listesinde ismi olmayanların, Nüfus Müdürlüğünden belgesini alıp Seçim Kurulu'na getirmesi gerekecek. Vatandaşların kendilerine en yakın okullarda oy kullanmalarına yardımcı olunacak. Seyyar sandıkla ilgili mutlaka doktor raporu olması gerekecek. Cezaevinden çıkanlar cezaevi savcılığından belge almak zorunda olacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete