GÜNDEM

“Sefalete sürükleniyoruz”

Batman Emek Platformu, memur sendikaları ve emekli derneklerinin katılımıyla Atatürk Parkında basın açıklaması yaparak, emekçilerin sefalet ücreti ile yaşamaya mahkûm edildiğini savundu.

“Sefalete sürükleniyoruz”
12-01-2023 16:30
12-01-2023 16:24
BATMAN
Google News

Basın açıklamasına Deva Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci de destek verdi. SES Batman Şube Başkanı Deniz Topkan “Yüzdelik zamlarla, talep etmekle yarınımızı çok iyi yapma şansımız yok.  Bugün yüzde 100’ünü istersek, gelen zamlarla, gelen faturalarla hayatımızı idame ettirme şansımızın olmadığını hepimiz biliyoruz” dedi.

TÜİK RAKAMLARI YANILTICI

Basın açıklamasında konuşan Türkiye Emekliler Derneği Batman Şube Başkanı Hüseyin Ekmen, amaçlarının ülkede hep birlikte huzur içinde yaşamak ve yaşam koşullarını daha düzgün bir hale getirmek olduğunu belirterek “TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları ile vatandaşın, emeklinin yaşadığı enflasyon rakamları arasında dünya kadar farklar var. Bu rakamlar artık vatandaşı tatmin etmiyor, memnun etmiyor ve inandırıcı da gelmiyor. Esas enflasyonu anlamak için doğalgaza, elektrik zammına, akaryakıt zammına bakacağız. Biz emekli olduğumuzda tazminatımızla bir ev alabilirken, hatta yanında bir araba alabilirken, şimdi o tazminatımızla bırakın bir ev almayı, çok eski bir araba bile alamıyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Nisan 2024 e-gazete