EĞİTİM

“ŞEFFAFLIK GÜÇTÜR”

“ŞEFFAFLIK GÜÇTÜR”

“ŞEFFAFLIK GÜÇTÜR”
30-10-2014 19:41
Google News

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, müdür atamaları, okulların temizliği, okul ve çevresindeki güvenlik önlemleri, yapılan yatırımlar ve eğitim çalışmaları konusunda bilgi verdi.

Yapılan atamalara değinen Çelik, atamaları kanunlar çerçevesinde gerçekleştirdiklerini belirtti. 14 Haziran itibariyle 4 yılını bitiren müdürlerin görevlerinin bittiğini ve bu görevin uzatılmadığını hatırlatan Çelik, bunun kendileri ile ilgisinin olmadığını bakanlığın bir tasarrufu olduğunu ileri sürdü.

AYKIRI DAVRANMA ŞANSIMIZ YOK

Atmalarda kanuna aykırı davranma şansına sahip olmadığını belirten Çelik, Mili Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin 2014 yılı Ek görevlendirme takvimine ilişkin de bilgi verdi. 16–23 Ekim tarihinde yapılan sözlü sınav sonucunun 24–28 Ekim tarihinde duyurulduğunu belirten Çelik, 30 Ekim 5 Kasım tarihine kadar sonuçlara itiraz edilebileceğini, 13-18 Kasım’da ise müdürlüğe ilk defa ve yeniden görevlendirmelerin yapılacağını söyledi.

Her konuda şeffaf olduklarını belirten Çelik, 508 adayın sınava katıldığını, bunlardan 347 adayın 70 barajını aştığını 52 adayın ise sınava girmediğini belirtti.

Sınava giren adaylardan 229’unun Eğitim Bir Sen, 94’ü Eğitim Sen, 8’i Aktif Eğitim Sen, 19’u Özgür Eğitim Sen, 1’i Demokratik Eğitim Sen, 5’inin Türk Eğitim Sen’e kayıtlı olduğunu, 100 adayın ise herhangi bir sendikaya bağlı olmadığı belirtildi.

Barajı aşanların ise 199’u Eğitim Bir Sen, 57’sinin Eğitim Sen, 4’ü Aktif Eğitim Sen, 14’ü Özgür Eğitim Sen, 1’i Demokratik Eğitim Sen, 1’i Türk Eğitim Sen’ kayıtlı olduğunu, 71 adayın ise herhangi bir sendikaya üye olmadığı belirtildi.

EĞİTEMEDİĞİMİZ HER ÇOCUK BİZE TAŞ ATIYOR

Batman’da yapılan eğitim çalışmalarına değinen Çelik, Türkiye’de büyük değişime eşlik ettiklerini belirterek “Değişim karşısında farklı gruplar var. Bu değişime öncülük edenler var. Bir de ikna edilmeyi bekleyenler var ki bunların sayısı yüzde 50-60’lara varıyor. Bir de değişimi sabote etmeye çalışanlar var. Bazı tepkiler bekliyorduk. Bu da normaldir, Biz tüm bunlara rağmen eğitimin çıtasını yükseltmek için var gücümüzle çalışacağız. Çünkü eğitemediğimiz her çocuk bize taş atıyor” dedi.

BİZİM ÖĞRENCİMİZ 3. SINIF HİZMETE LAYIK DEĞİL

Batman’daki eğitimin çıtasını yükseltmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten Çelik, yapımı devam eden dersliklerin bitimiyle öğrencilere verilen eğitimin kalitesinin daha da yükseleceğine vurgu yaptı.  Batmanlı öğrencilerin 3. sınıf bir eğitime kayık olmadığının altını çizen Çelik, okullarda ve yurtlarda açılan ve açılacak kurslarla öğrencilerin eğitim kalitesinin yükseleceğini ileri sürdü.

TUVALET TEMİZLEYEN MÜDÜRLERİMİZİ GÖRDÜK

Okullardaki temizlik sorunları ve okul çevresinde artış gösteren uyuşturucu kullanımı konularına değinen Çelik, İş Kur üzerinden alınacak personel ile bu sorunu çözmeye çalıştıklarını söyledi. Dağıtımı yapılacak personele yönelik uyarılarda da bulunan Çelik, “Bizde göreve başlayan elemanları yatırmayacağız. İş sahibi olsunlar, ama çalışsınlar. Bu konu da kararlıyız. Çalışmayanı sistem dışına iteceğiz. Okullarımızı tertemiz yapacağız” dedi.

EĞİTME VE UYARMA YETKİMİZ VAR

Okul çevrelerinde artış gösterdiği ileri sürülen uyuşturucu kullanımına değinen Çelik, bu konuda fiziksel güç kullanma yetkilerinin olmadığını belirterek gördükleri veya tespit ettikleri kişileri bu konuda eğitme ve sözle uyarma yetkilerinin olduğunu söyledi.

UYUŞTURUCU KULLANANLAR TEDAVİ EDİLMELİ

Uyuşturucu kullanan gençlerin mutlaka tedavi görmesi gerektiğine vurgu yapan Çelik “Muhtarlar, öğretmenler, rehberlik uzmanlarıyla konuyu görüşüyoruz. Ayrıca Halk Sağlığı Müdürlüğü ile uyuşturucu kullanan gençlere yönelik ortak bir projeye imza atacağız” dedi.

YÜKSEK DUVARLARI İNDİRECEĞİZ

Uyuşturucu kullananların daha çok yüksek duvarların oluşturduğu kuytu yerleri mesken tuttuğa dikkat çeken Çelik, okulların yüksek duvarlarını indirmek için uğraş verdiğini ifade etti. Bazı okullarda duvarları indirdiklerini bazılarının ise çitlerinin söküldüğünü belirten Çelik, güvenlik görevlisi alma sürecini başlattıklarını söyledi.

ÖĞRENCİ MAĞDURİYETİNE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Taşımalı eğitimde yaşanan sorunlara da değinen Çelik, bu konuda öğrenciyi mağdur eden her türlü usulsüzlüğün önünde durduklarını ileri sürdü. Öğrenci mağduriyetine tahammüllerin olmadığını söyleyen Çelik, bu konuda denetimlerini aralıksız sürdürdüklerini ifade etti. Bu konuda ihmali olanların görevlerine son verdiklerini belirten Çelik, önümüzdeki sezonda daha sağlıklı bir taşıma için araç takip sistemi uygulamasına geçeceklerini söyledi.

BİRÇOK OKUL, DOĞALGAZ İLE ISINACAK

Yaklaşan kış mevsiminde ısınma konusunda yaşanacak sorunları önlemeye yönelik çalışmaları şimdiden yürüttüklerini belirten Çelik, 42 okulda doğalgaz çalışması yaptıklarını bir aksaklık olmazsa bunlardan 27’sinin kış sezonunda doğalgazla ısınacağını ileri sürdü.

Eğitim çıtasını yükseltmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Çelik, bu yıl eğitim çıtası düşerse kurumun başındaki müdür olarak sorumluluğunun olacağını da sözlerine ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
10 Mayıs 2024 e-gazete