GÜNDEM

ŞEHİR PLANCILARI “200 YATAKLI HASTANENİN YERİ UYGUN DEĞİL”

Batıraman’da yeni şehir stadyumunun yanında yapılması planlanan ve Valilik ile Batman Belediyesi arasında tartışmalara yol açan 200 yataklı hastane için Batman Şehir Plancıları Odası İl Temsilciliği’nden uyarı geldi.

ŞEHİR PLANCILARI “200 YATAKLI HASTANENİN YERİ UYGUN DEĞİL”
08-08-2016 16:06
Google News

“ULAŞIM YETERSİZ OLACAKTIR”
Alt ölçekte n verilen kararların kent fizik mekânı ile örtüşmediğini, kentleri çarpık, düzensiz ve geri dönüşü olmayan kötü senaryolara sürüklediğini söyleyen Batman Şehir Plancıları, 200 yataklı hastanenin yer konusuna dikkat çekerek “Karayün (Kohikan) Köyü, 2114 ada 1 no’lu parselin yaklaşık 80.000 m2 alanı üzerinde yapılması planlanan hastane alanı, İmar Kanununun 18. madde uygulaması (parselasyon) görmemiş olup, kadastral bir parseldir. İmar planı değişikliği yoluyla 2114 ada 1 parselin hastane alanının ayrılması, söz konusu alanda parsel formundan kaynaklı atıl/parçacıl imar adalarının oluşmasına yol açacaktır. 1/1000 ölçekli onaylı imar planı esas alındığında, bu bölgeyi besleyen en geniş imar yolu ise 20 metredir. Ulaşım ve erişilebilirlik kriterleri göz önüne alındığında ulaşım bağlantılarının yetersiz olduğu açıktır. Hâlbuki bu ölçekteki bir sağlık tesisi geniş ulaşım bağlantıları ile desteklenmelidir” dedi.
“AYNI BÖLGEDE DAHA UYGUN BİR YER BULUNABİLİR”
Yapılacak olan hastane için en uygun yerin, yapılacak analiz neticesinde ortaya çıkarılabileceğini belirten Batman Şehir Plancıları Odası İl Temsilciliği “Yeni hastane yerinin kentin gelişme aksı üzerinde, kentsel gelişmeyi ve büyümeyi yönlendirici nitelikte olması önem taşıyor. Batman kenti için yapılan alt ve üst ölçekli imar planları esas alındığında yeni hastane yerinin kentin gelişme aksı olan ve onaylı imar planı bulunan Kuyubaşı civarında yapılması bu kentin yararına olacaktır. Kuyubaşı civarında 288 ha’lık imarlı alan bulunmakta olup, imar planında bu bölgede yeterli donatı alanları (sağlık alanı, eğitim alanı, park alanı vs) ayrılmıştır. Bu bölge geniş ulaşım bağlantıları ile desteklenmekte olup ulaşım ve erişilebilirlik açısından uygun bir konumdadır. Yeni hastanenin bu bölgede yapıldığında ulaşım ve otopark sorunu yaşanmayacağı gibi kentin gelişimine hizmet eden önemli bir yatırım olacaktır” dedi. Yeni hastane yerinin bilimsel ve nesnel gerekçelere dayanarak, kentin gelişme eğilimleri ve planlama kararları göz önünde bulundurularak yer seçiminin yeniden değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete