ROPÖRTAJ

ŞEKER KOKAN BİR OKUL

Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Batman İlkokulu, ilk öğrencilerini 1986–1987 eğitim-öğretim yılında almaya başlamış. Okulunu Kendin Yap kampanyası kapsamında Batman Halkının katkılarıyla yapıldığı için Batman İlköğretim Okulu adını almış. Henüz 12 derslikli bir okulmuş o zaman

ŞEKER KOKAN BİR OKUL
25-12-2021 00:58
25-12-2021 12:07
BATMAN
Google News

OKUL, 86’LARDAN BU YANA ÖĞRENCİ YETİŞTİRİYOR

Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Batman İlkokulu, ilk öğrencilerini 1986–1987 eğitim-öğretim yılında almaya başlamış. Okulunu Kendin Yap kampanyası kapsamında Batman Halkının katkılarıyla yapıldığı için Batman İlköğretim Okulu adını almış. Henüz 12 derslikli bir okulmuş o zaman. Hızla büyüyüp gelişen Batman’ın, dezavantajlı mahallesi olarak kabul edilen bir bölgede, dezavantajlı ailelerin çocuklarını okutan bu okul, zamanla ihtiyaca cevap verememeye başlamış. Okul nüfusu büyümüş de büyümüş. 2020 yılında okula, yeni ve modern bir ek bina ilavesi yapılmış. Okulun ilk binası ve yeni binası, toplam 1269 öğrenci, 54 öğretmen, 60 personele hizmet veriyor. Yeni binada 1 ve 2. sınıf öğrencileri, eski binada ise 3 ve 4. sınıf öğrencileri ders görüyor. Eski binanın yıkım kararı alınmış, yerine yenisi yapılacak. Rakamlardan da anlaşılacağı gibi, nüfusu epey kalabalık bir okul.

ŞİRİN BİR OKUL KÜTÜPHANESİ HAZIRLANMIŞ

Okul Müdürü Ömer Faruk Bilgin ve Müdür Yardımcısı Özlem Fırat, hem öğretmenlerle hem öğrencilerle hem velilerle iyi ilişkiler içinde. Bu da okuldaki başarıyı arttıran etkenlerden biri. Müdür Bilgin, 2000 yılında başladığı öğretmenlik mesleğinde, 13 yıldır idarecilik yapmış. 2018 yılından beri Batman İlkokulu’nda Müdür olarak görev yapıyor.

OKUL KÜTÜPHANESİ HAZIR

Okulun son derece ilgili, heyecanlı ve azimli bir öğretmen kadrosu var. Okula kütüphane kazandırmak için yaptıkları girişimler sonuç vermiş. Destekçilerin de katkılarıyla şirin bir okul kütüphanesi hazırlanmış. Okulun Rehber Öğretmeni Esra Başcan ile tanıştık. Çocuklarla yakından ilgilenen, mesleğine aşık bir öğretmen.

OKUL TAM DONANIMLI

Akıl-zekâ oyunları sınıfı, İngilizce sınıfı,  bilgisayar sınıfı, müzik sınıfı, satranç sınıfı, kütüphane ve özel öğrencilerin eğitimi için özel materyallerle donatılmış destek eğitim sınıfı ile Batman İlkokulu, şu anda Batman’ın gözde okullarından biri. Okulda otistik öğrenciler için de özel eğitim sınıfı oluşturuluyor şimdi. Muhtemelen önümüzdeki hafta otistik öğrenciler de bu okulda eğitim görmeye başlayacak.

OKUL-VELİ İŞBİRLİĞİ TAM

Müdür Bilgin, öğrenci velilerinin de fırsat buldukça okulu ziyaret ettiğini belirtiyor. Pandemi döneminde bu bağ koparmamak için öğretmenler ev ziyaretleri yapmış. Pandemi sonrası da veliler sık sık okula davet edilmiş. Aradaki bağın daha da güçlenmesi amaçlanmış. Veliyi, eğitimin içine katmaya dönük çalışmaları takdir ettim.

OKULUN KUPA VE MADALYALARI VAR

2020 yılında Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen turnuvada okulun öğrencileri hem kız hem genel kategoride il birinciliği elde etmiş, değişik dereceler almış. Öğretmen Abdurezak Ekinci’nin bunda payı büyük. Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen turnuvada 5 nokta olarak bilinen yarışmada kulüp derecesi elde edilmiş. Okulda eTwinning çalışmaları da devam ediyor.

108 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ VAR

Yabancı uyruklu öğrenciler için okulda PİGDES sınıfı açılmış. 108 yabancı uyruklu öğrencisi var okulun. PİGDES kapsamında oluşturulan bilgisayar sınıfı da açılışa hazır.

SOSYAL BİR OKUL

Okulda idealist öğretmenler görev yapıyor. Bunun öğrencilere yansıması da olumlu oluyor. Öğrenciler kimi zaman okun yanında bulunan Şerzan Kurt Parkında ders işliyor, kimi zaman arktaki ağaçlara kuş yuvaları yapıp asıyor. Okul Müdürü Bilgin, öğrencilerinin oku bahçesine diktiği ağaçları korumak için damlama sulama sistemi bile kurmuş, bence takdire şayan. Öğrencilerin, Batman Üniversitesi Hatıra Ormanında bir ormanı var, 3 yıldır buraya fidanlar dikiliyormuş.

KUŞLAR VE ŞEKER KOKULARI BİR ARADA…

Eski binada çocuklar dersteyken, güvercinler ise koridorlarda uçuşuyor, muhteşem bir görüntü. Eski okul binasında ilk zamanların okul atmosferi hakim. Rengârenk örtülerle süslenmiş sınıflar çiçek bahçesi gibi. Öğretmen Delil Mehmet Fırat’ın sınıfı, şeker kokuyor. Matematik dersinde soruları bilen öğrencileri şekerle ödüllendirirken yakalandı objektifimizeJ

ANASINIFI, ÇİÇEK BAHÇESİ GİBİ

Galoşlarımızı giyip gezdiğimiz Batman İlkokulu Anasınıfını gezdik. 170 anasınıfı öğrencisi var okulun, ciddi bir rakam. Özenle süslenmiş duvarlar, içi çiçek bahçesi gibi sınıflar ilgimi çekti. Anasınıfı Öğretmeni Esra Çelik’in kış konseptine hazırladığı sınıfta, kar manzarasıyla fotoğraflar çektik, kameralara Welcome Batman Sonsöz diyerek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete