EĞİTİM

“ŞEKERCİ HOCA” ADIYLA NAM SALIYOR…

Batman Üniversitesi Yüksek Meslek Okulunda Öğretim Görevlisi olan Hasan Aygöl namı diğer Şekerci Hoca, 20 yıldır okulda öğrencilere, dışarıda ise vatandaşlara şeker ikram ediyor.

“ŞEKERCİ HOCA” ADIYLA NAM SALIYOR…
09-08-2017 00:41
Google News

2 TONA YAKIN ŞEKER DAĞITMIŞ

32 yıldır okul sıralarında verdiği derslerle gençleri hayata hazırlayan Doğalgaz ve Tesisat Bölümü Öğretim Görevlisi Hasan Aygöl, şeker dağıtarak kentin simge ismi haline geldi. “Şekerci Hoca” mahlasını kazanan Aygöl, rektörden üniversite öğrencilerine, sokaktaki vatandaştan esnafa kadar herkese 20 yıldır şeker dağıtıyor. Bugüne kadar 2 ton şeker dağıtan Şekerci Hoca, hayatının sonuna kadar bu alışkanlığını sürdüreceğini belirtti.

“VASİYETİM, TAZİYEMDE ŞEKER DAĞITILMASI”

Her ay düzenli olarak ikram ettiği mini bonbon şekerleri Konya’dan sipariş eden Şekerci Hoca, “Her ay neredeyse 50 kilo şeker dağıtıyorum. Şekerleri Konya’dan kolilerle fabrikadan sipariş ediyorum. 20 yıldır bunu yapıyorum. Şimdiye kadar 2 tona şeker dağıttım. Aileme vasiyet ettiğim şey de taziyeme gelen insanlara çay yerine şeker dağıtılmasıdır. Rektörden tutun öğrencisine ve güvenlikçisine kadar şeker ikram etmişliğim var” dedi.

“HEDİYELEŞME HADİSESİNİ KENDİME ÖRNEK ALDIM”

Şeker dağıtmasındaki nedeni de açıklayan Şekerci Hoca “Peygamber Efendimizin ‘hediye verin, hediyeleşiniz’ hadisini kendime örnek aldım. Bir şeker bir tebessüm, bir tebessüm ise Bir Milyon Dolar eder. Buna inanıyorum. Dışarıda surat asan birilerini gördüğümde hemen yanına gidip ona şeker ikram ediyor. İkramımdan sonra o büzüşmüş surat, yerini tebessüme bırakıyor. Bu sayede çok güzel dostluklar edindim” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete