GÜNDEM

ŞELMO DAVASININ AVUKATI MURAT ASLAN KONUŞTU

“ADALET YERİNİ BULDU”

ŞELMO DAVASININ AVUKATI MURAT ASLAN KONUŞTU
20-04-2016 21:59
Google News

Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 19 Nisan 2016 tarihinde görülen davada,  aralarında 3 kadının da bulunduğu 9 kişi hakkında beraat kararı verildi.

GENÇ AVUKATIN BAŞARISI

Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Yanıkkaya Köyü yakınlarında, 23 Kasım 2011 tarihinde Şelmo Petrol Arama Sahasında yaşanan silahlı saldırı sonucu 3 kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili başlatılan soruşturma neticesinde Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada 9 sanık ile ilgili beraat kararı verilmesi kamuoyunda geniş yankı buldu. Dosya kapsamında 6 sanığın avukatlığını üstlenen Av. Murat Aslan, adaletin tecelli ettiğini belirterek, müvekkillerinin suçsuz olduklarına inandığı için gerçeğin ortaya çıkması bakımından elinden gelen gayreti gösterdiğini söyledi. Şelmo Davası hakkında kamuoyunu aydınlatan Av. Murat Aslan “Avukatlığını yaptığım 6 kişinin olayla ilgilerinin olmadığına ilk günden bu yana inancım tamdı. Soruşturma aşaması ile birlikte 5 yıldır devam eden davada tek gayemiz adaletin yerini bulmasıydı. Sayın Mahkeme heyeti titizlikle yürüttüğü yargılama sonucunda dosya kapsamında mevcut olan delilleri değerlendirerek müvekkillerim ile ilgili beraat kararı verdi” dedi.

“TOPLUM NAZARINDA SUÇLU OLARAK GÖRÜLÜYORLARDI”

23 Kasım 2011 tarihinden bu yana adalet savaşı verdiklerini belirten Av. Murat Aslan, müvekkillerinin iddia üzerine somut delil olmadan gözaltına alındıklarını ve bir süre tutuklu yargılandıklarını hatırlatarak “Müvekkillerim, 23 Kasım 2011 tarihli Şelmo saldırısının failleri olarak görüldüklerinden dolayı toplum nazarında suçlanıyorlardı. Mahkeme tarafından verilen beraat kararı ile birlikte, müvekkillerim gerek toplum nezdinde gerekse kamuoyu vicdanında da beraat etmişlerdir. Yargılama aşamasında verdiğimiz mücadelenin temel sebebi müvekkillerimin masumiyetlerine olan inancımın tam olmasıydı” dedi. Avukat Aslan ayrıca, gerçek faillerin de bir an önce tespit edilerek adalet önüne çıkarılması temennisinde bulundu. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete