TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Sempozyum başladı

Siirt Üniversitesinde (SİÜ) "Cumhuriyetin 100. Yılında Türkiye ve Türk Dünyası Uluslararası Sosyal Bilimler Sempozyumu" başladı.

Sempozyum başladı
06-10-2023 14:08
06-10-2023 14:12
BATMAN
Google News

SİÜ İlahiyat Fakültesi Fuat Sezgin Konferans Salonunda başlayan ve üç gün sürecek sempozyumun açılışında konuşan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, sempozyumda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Tarihsel süreç içerisinde pek çok sahada farklı medeniyetlerle bütünleşen ve yeni mevcudiyetlerin meydana gelmesinde büyük bir rol oynayan Türk ve Türk-İslam devletlerinin dünya tarihindeki öneminin öteden beri bilindiğini dile getiren Şındak, şunları kaydetti: "Türkiye devletinin misyon ve vizyonlarından biri Türk devletlerinin birbirlerini anlaması ve keşfetmesi üzerine olmuştur. Bu gaye doğrultusunda atılan bürokratik adımların yanı sıra akademik çalışmalarında son yıllarda giderek artış gösterdiği görülmektedir. Sempozyumun fikir aşamasından gerçekleşme safhasına kadar azami gayretlerini sarf edenlere teşekkür ediyorum."

Programda, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gülnisa Aynakul, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Saba Samatya Ölmez, Türk Dünyası Belediyeler Birliği OS Koordinatörü Dr. Mairam Baigonusheva ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Danışmanı Dr. Arslan Koyçiyev, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Durmuş Ali Aslan ve Kırgız tarihçisi ve gazeteci Prof. Dr. Tınçtıkbek Çorotegin tarafından birer konuşma yapıldı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete