GÜNDEM

ŞEMSİYELİ SOKAK ESNAFININ SESİNİ DUYUN

Hasankeyf Şemsiyeli Sokak Esnafı, önceki dönem Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy tarafından tavanı şemsiyelerle süslenen ancak çıkan fırtınada şemsiyeleri dökülen sokaklarının unutulmasından yakınıyor.

ŞEMSİYELİ SOKAK ESNAFININ SESİNİ DUYUN
14-08-2020 23:31
Google News

 

ESNAF DERTLİ
Şemsiyelerle döşendiği günlerde gelin-damatların dış çekim alanı, öğrenci ve gençlerin ilgi odağı haline gelen Şemsiyeli Sokak, şemsiyeler döküldükten sonra sinek avlamaya başladı. Hasankeyf Şemsiyeli Sokak Esnafı, söz verilmesine rağmen sokaklarına yeni görüntüye kavuşturulmamasından şikâyetçi. Hasankeyf Şemsiyeli Sokak Esnaf Derneği Başkanı Hasan Tunç “Projemizi belediyeye verdik. Bu sokakta 120 esnaf var. İşyerleri tek renge boyanacak, sokağın tavanı şemsiyelerle döşenecek, zemin ise süslenecek. Sokağın giriş-çıkışına Hasankeyf tabelaları konacak, mahyalar yerleştirilecek, güvenlik kameraları kurulacak. Bunlar öyle büyük maliyetli işler değil. Projemizi Belediyeye sunduk. Sözler verildi. Biz esnaflar olarak projenin bazı kısımlarını üstlenmeye hazırız. Ancak sözler verilmesine rağmen 4 yıldır bir çalışma yapılmadı. O hareketli günleri arıyoruz. Burada gelin-damatlar çekim yapardı, gençler gelip fotoğraflar çektirirdi. İşlerimiz eskiye nazaran iyiydi. Kimisi mülk sahibi esnaf kimisi ise kiracı. Ama şimdi hepsi kepenk kapatacağı günü sayıyor. Yakında bu sokakta bir tek esnaf kalmayacak. Yetkililer sesimizi duymuyor mu?” diyerek sitem etti.

KENT KONSEYİNDEN DESTEK BEKLİYORLAR
Kent Konseyi, Esnaf Odası, Valilik ve Belediyeye seslenen Hasankeyf Şemsiyeli Sokak Esnafı, sokaklarının altyapı ve üstyapı çalışmaları yapılmaması halinde kepek kapatarak oturma eylemine başlayacaklarını sözlerine ekledi. 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete