HALKIN SESİ

SEMT PAZARINI ZİYARET ETTİK

Esnafın nabzını yoklamak üzere Bahçelievler Mahallesi’nde kurulan semt pazarını ziyaret ediyoruz. Çatışma ortamıyla birlikte piyasanın durgunlaştığına dikkat çeken pazar esnafı, iş yapamamaktan yakındı.

SEMT PAZARINI ZİYARET ETTİK
21-09-2015 19:02
Google News

TAKI TOKA TEZGÂHINDA YOK YOK

Semt pazarında kurulan takı tezgâhını inceliyoruz. Rengârenk takı ve tokaların bulunduğu tezgâh, pazara adeta renk katıyor. Okul sezonuyla birlikte kız öğrencilerin ürünlere ilgi gösterdiğini söyleyen esnaf Alp Özkan “Tezgâhımda toka, saat, bileklik, kolye, küpe ve daha birçok aksesuar bulunmaktadır. Takılarımız her yaş için uygundur. Bütün semt pazarlarına gidiyorum” dedi.

ESKİ PAZARLAR YOK…

Pazarda sebze satışı yapan Kadir Karataş, semt pazarlarının eskisi gibi yoğun ve kalabalık olmadığını belirtiyor. Olumsuz sürecin esnafın etkilediğini belirten Karataş “Daha önceden semt pazarları tıklım tıklım olurdu. Hareketliydi. Ancak son zamanlarda insanlar semt pazarlarına uğramıyor. Süreç kötüye gittiği için insanlar dışarı çıkıp alışveriş yapmak istemiyor. Esnaf olarak bir an önce sürecin bir an önce düzelmesini istiyoruz” ifadelerini kullanıyor.

ÇANTALAR BURADA…

Pazarda kurduğu tezgâhta çanta satışı yapan Kadir Ersarı, bayan çanta ve okul çantası sattığını belirtti. Okulların açılmasına sayılı günler kala öğrencilerin pazarlara gelmeye başladığını belirten Esrarı “Pazarlarda çanta satıyorum. Son birkaç aydı iş yapamıyorduk. Ama okulların açılmasına sayılı günler kala öğrenciler sayesinde pazarlar biraz hareketlilik kazandı.  Umudumuz pazarların her zaman tıklım tıklım olmasıdır” dedi.

SOFLARIN VAZGEÇİLMEZİ SEBZE

Sofraların vazgeçilmezi olan yeşillikler de tezgâhlarda alıcısını bekliyor. Yeşillik satışlarının normal düzeyde olduğunu söyleyen Mehmet Aslan“Semt pazarlarında bir durgunluk söz konusu. Daha önce iğne atsan yere düşmezdi. Şimdi ise gelip ihtiyaçlarını alıp hemen eve dönüyorlar. İnsanlarda korku hâkim. Bundan esnaf etkileniyor” dedi.

HERYAŞA UYGUN KIYAFET

Semt pazarında kıyafet satarak geçiminin sağlayan Mehdi Aydın da esnafın kazancının her geçen gün düştüğüne dikkat çekerek “Tezgâhımızda çocuk, genç ve bayan kıyafetleri bulunuyor. Bayram dolayısıyla tezgâhlarımızdaki ürünleri yeniledik. Fiyatlarımızı da indirdik. Müşterilerimizi bekliyoruz” diyor.

SALATALIK, ŞİFA DEPOSU

Şifa deposu olan salatalıklarda pazarlardaki tezgâhlarda yerini aldı. Salatalık fiyatlarının uygun olduğunu belirten Mehmet Guncu, Mehdi Albayrak ve Süleyman Guncu “ Salatalık tam bir şifa kaynağıdır. Kışlık için alan vatandaşlarımızda var. Salatalıklarımız taze ve fiyatı uygundur. Yaşanan çatışma ortamından dolayı pazarlarında tadı yok. Temennimiz pazarların eskisi gibi kalabalık olmasıdır” dedi.

SÜSLENMEK İÇİN BURAYA…

Semt pazarlarında açtığı tezgâhlarda toka, saat, kolye, bileklik, saç bandı ve benzeri takı eşyaları satan Mehmet Eroğlu süslenmek isteyenler beklediklerini belirtti. Çeşit çeşit takıların bulunduğunu söyleyen Eroğlu “Her esnaf gibi bizimde ilerimiz kırıktı ama okulların açılmasına sayılı günler kala işlerimiz yoluna girdi. Öğrencilerimize uygun fiyatlarla satış yapıyoruz” dedi.

ÇEYİZLİK EŞYA BURADA…

Pazarlarda çeyizlik eşya satan Şahin Özdemir, işlerinin eskisi gibi iyi olmadığını belirtti. Yaşanan çatışma ortamından dolayı işlerinin kırık olduğunu belirten Özdemir “Eskiden pazarlar tıklım tıklım olurdu. Yeni evlenecek çiftler için çeyizlik eşyalarla dolu tezgâhımız” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete